Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков на разпит с папка с 19 имена: Ако имат нужда от помощ – ето, тук съм (ДОПЪЛНЕНА)

Политика

Петков на разпит с папка с 19 имена: Ако имат нужда от помощ – ето, тук съм (ДОПЪЛНЕНА)

Петков на разпит с папка с 19 имена: Ако имат нужда от помощ – ето, тук съм (ДОПЪЛНЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

С папка в ръце Петков се яви в прокуратурата малко след 12 часа на обяд. В нея има 19 имена. Във ВКП премиерът ще бъде разпитан за допълнителна информация за лицата, които пред Иван Гешев е определил като ключови за корупцията и организираната престъпност в нашата страна. 

Информацията му била публична и само от журналистически разследвания. 

„Прокуратурата има тази информация. Екипът ми я събра“, каза той.

„Една прокуратура би трябвало да може сама да си направи това домашно и да се самосезира по публичните данни. Ако имат нужда от помощ – ето, тук съм. Намирам го за излишен пиар от тяхна гледна точка“, заяви Кирил Петков, според когото няма начин прокуратурата да не е наясно с информацията, която ще ѝ бъде предоставена.

Той добави, че това са имена, „говорени в кулоари, в коридори, в журналистически разследвания“ и се надява на реални действия от държавното обвинение, „след като министър-председателят им ги носи на крака“.

Премиерът беше категоричен: „Не съм тук да казвам кой е виновен и кой не е виновен. Въпросът е дали прокуратурата е направила всичко възможно българското общество да има правосъдие. Между номинални действия и реално разследване - какво е направила прокуратурата?“

След час и половина прекаран в разпит Петков излезе и обясни, че е бил питан от двама прокурори от ВКП, които, по думите му, са се държали изключително професионално.

Заяви, че критиката му, както и тази на ПП била , че не са доволни от цялата дейност на главния прокурор. „Мислим, че цялото общество би се радвало да подаде оставка“, каза той и добави, че по време на разпита е изразил усещането си, че нито българското общество, нито правителството е доволно от резултатите, които прокуратурата е постигнала до този момент. Затова се надява, че данните, които е предоставил, ще фокусират прокуратурата да прави своите разследвания, за да сме сигурни, че няма човек над закона.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати