Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Анализатори: Австрия и Нидерландия също имат проблеми за Шенген

Политика

Анализатори: Австрия и Нидерландия също имат проблеми за Шенген

Анализатори: Австрия и Нидерландия също имат проблеми за Шенген - Tribune.bg
Снимка:

„В двете държави – Нидерландия и Австрия, предстоят избори следващата година. Те могат да използват темата за разширяването на шенгенското пространство за вътрешнопартийни цели. В техните глави това се свързва с повече мигранти от България и Румъния. Много лесно темата може да бъде експлоатирана вътрешно политически“, заяви пред БТН бившият зам.-министър на външните работи Филип Гунев.

Орбан: Нечестно е, че България още не е в Шенген. Чакаме ви!

Той допълни, че австрийците са били по-откровени. Те са заявили в прав текст, че тази година има твърде много мигранти и затова не смятат, че моментът е подходящ за това разширяване. Нидерландците пък се опитаха да скрият същите аргументи под някакви смешни искания за проверки на България по два механизма, които практически не работят.

БГНЕС

„Ние по принцип знаем отдавна защо ни спират, но този път и те не успяха да го обяснят много ясно. Аргументите издишаха, а на всичкото отгоре Нидерландия по едно време остана и сама. Сега се чувства малко по-уютно. Но трябва да чуем, какво точно казват те. Изискванията към България бяха изпълнени още през 2011 г. След това започнаха да се появяват някакви допълнителни изисквания, които ги нямаше в механизмите“, отбеляза бившият председател на външна комисия Димитър Гърдев.

Биков към ПП: Шарлатания е да се обвързва Шенген с хартиената бюлетина

Според него Нидерландия непрекъснато променя условията. В началото е било необходимо да се получи един положителен доклад, но след това са поставили условието докладите да са два положителни едни след друг. Но и това не е било достатъчно, защото в последствие поставят условие тези два положителни доклада да са в рамките на една година и по един механизъм, който обаче вече не съществува.

Еврокомисията: България изпълнява всички изисквания за Шенген

Според Димитър Гърнев Австрия и Нидерландия също имат проблеми и ако се приложат тези механизми се приложат към тях, вероятно те също няма да могат да отговорят на изискванията. Филип Гунев допълни, че вече има други, по-ефективни механизми за контрол. И двамата се обединиха около това, че нидерландците ще бъдат убедени трудно в това, че България има място в шенгенското пространство. Проблемът е, че те непрекъснато променят условията. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати