Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ананиев: Кацаров е един перфектен манипулатор

Политика

Ананиев: Кацаров е един перфектен манипулатор

Ананиев: Кацаров е един перфектен манипулатор - Tribune.bg
Снимка:

„Изграждането на Националната детска болница беше един от моите приоритети, когато бях министър на здравеопазването“, подчерта Кирил Ананиев

„Министър Кацаров е един перфектен манипулатор“. Това каза бившият министър на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с отправените към него обвинения от служебния министър Стойчо Кацаров за строежа на Националната детска болница.

Не се дължат неустойки по договора за детската болница, защото той е нищожен, каза министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров по време на изслушването в Народното събрание.

В отговор на въпрос, поставен от Кирил Ананиев, как ще се върнат авансово платените 9 млн.лв. от страна на изпълнителя, Кацаров увери, че парите ще бъдат върнати изцяло, защото не са били извършени дейности, а дейности не са извършвани, защото няма виза за проектиране.

„Първият отказ да се издаде виза за проектиране е направен от вашето правителтство - на ГЕРБ“, обърна се министър Кацаров към Ананиев. Тук няма политика, има схема, за която изначално се е знаело, че не може да бъде изпълнена детска болница, добави Кацаров. Това е грозният финал на тази картина, в която Вие, господин Ананиев, волно или неволно сте бил участник, заяви още Кацаров.

„Изграждането на Националната детска болница беше един от моите приоритети, когато бях министър на здравеопазването. Той стана приоритет и на правителството, защото със свое решение то обяви болницата за обект с национално значение. Стотици млади семейства подкрепиха проекта. Имахме много разговори с тях", заяви Ананиев.

Той обясни, че е било направено предварително конструктивно изследване от Министерството на здравеопазването. По думите му „то показва някои дефекти, които има тази сграда, но те са преодолими и това би могло да стане в рамките на бюджета и времето, което ние предвиждахме за изграждането на болницата“.                                                                                                          


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети