Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стойчо Кацаров предлага стара идея на ГЕРБ правителствена болница да стане детска

Политика

Стойчо Кацаров предлага стара идея на ГЕРБ правителствена болница да стане детска

Стойчо Кацаров предлага стара идея на ГЕРБ правителствена болница да стане детска - Tribune.bg
Снимка:

Служебният здравен министър призова народните представители за актуализация на бюджета

Бившата Правителствена болница да стане национална педиатрия. Тази идея вкара отново от трибуната на Народното събрание служебният министър на Здравеопазването Стойчо Кацаров. То се яви в пленарната зала за изслушване по темата.

„Идеята не е от днес и е прекрасна“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. „През 2018 имаше внесено правителствено решение за това. ГЕРБ и ДПС го подкрепиха в комисията по здравеопазване, но всички гласувах против, затова не успяхме да изключим правителствена болница от обхвата на закона за лечебните заведения. Имате нашата подкрепа, г-н Кацаров“, обяви тя.

Кацаров посочи, че при създадената ситуация нова болница може да има чак след 6-7 години. Затова според него временното решение би могло да бъде правителствена болница да се превърне в детска. Служебният министър заяви, че директорът на Държавната инвестиционна компания Иван Алексиев и Бордът на директорите ще бъдат освободени, като допълни, че са регистрирани поредица от законови нарушения, които са довели до ситуация да търси 9 млн. лв.

„Не може да се извърши реконструкция  на част от сграда, която не съществува в устройствения план”, обясни той и посочи, че Детска болница е можело да се построи, единствено ако се разруши съществуващото скеле и се започне строителство на нова сграда.

„Моят апел към Народното събрание е независимо от всичко друго да намерят време да приемат актуализация на бюджета. Ако не им харесва предложеното от нашето правителство, да го коригират, но каквото и да се случи оттук нататък, без тази актуализация може да стане проблематично“, заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Той коментира и проведеният преди ден протест на ресторантьорите, на който браншът поиска оставката му.

„Те протестираха срещу налагането на ограничителни мерки, каквито в момента няма. Имаме конкретен план и може да се предвиди какво ще се случи, подготвени сме с мерки за обезщетение, ако се наложат ограничения.“, заяви Кацаров и даде заявка, че при определени  условия мероприятията на закрито могат да се изпълняват в сегашния си вид без ограничения, при режим на пропуск на ваксинирани.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети