Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Гюров: Ако мандатът отиде в ИТН, с тази формация и с ръководството ѝ не можем да разговаряме

Политика

Андрей Гюров: Ако мандатът отиде в ИТН, с тази формация и с ръководството ѝ не можем да разговаряме

Андрей Гюров: Ако мандатът отиде в ИТН, с тази формация и с ръководството ѝ не можем да разговаряме - Tribune.bg
Снимка:

Ако мандатът отиде в ИТН, ние сме заявили, че с тази формация и с ръководството ѝ не можем да разговаряме, защото те развалиха съществуващата коалиция, коментира пред журналисти председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

"Не бих си позволил да подсказвам на президента, той досега показа отговорно поведение в рамките на конституцията, ще прецени на кого да даде мандата", посочи Гюров. За него важният въпрос сега е какво предстои пред страната.

"Виждаме за пореден път, че думите за конструктивна опозиция и за отговорност пред важните решения за държавата, такива неща липсват в действията на ГЕРБ. Върнаха мандата неизпълнен, вкарват страната в една поредна политическа криза. А видяхте, че ние направихме всичко възможно да изпълним първия мандат, но не намерихме подкрепа от 121 души. Всичко, което предстои, е в ръцете на президента. Ще се явим на консултации утре в 9ч. , за да говорим за реализацията на третия мандат", отбеляза шефът на парламентарната група на ПП.

Гюров бе категоричен, че те биха подкрепили едни разговори около програмата, която са съставили с досегашните си коалиционни партньори - ДБ и БСП. 

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати