Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Ковачев: Петков е отчайващо повърхностен по темата РСМ, готов е да извърши национално предателство

Политика

Андрей Ковачев: Петков е отчайващо повърхностен по темата РСМ, готов е да извърши национално предателство

Андрей Ковачев: Петков е отчайващо повърхностен по темата РСМ, готов е да извърши национално предателство - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Кирил Петков е абсолютно неподготвен по темата РСМ и е готов да извърши национално предателство, отбелязва във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Ковачев по повод последните изявления на министър-председателя Кирил Петков за отношенията между България и Република Северна Македония/РСМ/.

Евродепутатът коментира като празни приказки заявката на премиера от вчера, че нашето правителство е ангажирано да постигне резултат в преговорите с РСМ, колкото се може по-експедитивно, а освен това Петков признава, че имало и няколко поетапни цели, които трябвало да се изчистят, включително правата на малцинствата.

„За каква експедитивност от българска страна говори Петков? За какви малцинства говори този човек? Какви меморандуми ще подписва? Какъв напредък има историческата комисия? Външно министерство участва ли в преговорите или е изолирано? Кой „въобще“ преговаря?“, пита Андрей Ковачев. Според него „този човек/Кирил Петков/ може да направи огромна щета на нашето Отечество за много дълго време“. Евродепутатът призовава „ категорично да не позволим това предателство“.

По думите на Ковачев в Скопие са станали ужасно нагли, защото Петков е уверил, че той ще ги пусне.

„Петков е абсолютно неподготвен, не познава темата, отчайващо повърхностен е и е готов да извърши национално предателство“, предупреждава Ковачев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети