Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Новаков за пакет „Мобилност”: Опитват да ни вземат мача от съблекалнята

Политика

Андрей Новаков за пакет „Мобилност”: Опитват да ни вземат мача от съблекалнята

Андрей Новаков за пакет Мобилност: Опитват да ни вземат мача от съблекалнята - Tribune.bg
Снимка:

Не успяха да ни нокаутират, категоричен е евродепутатът

„Работата по пакет „Мобилност” ми прилича малко на боксов мач, защото не успяха да ни нокаутират, не успяха да ни бият по точки, сега се опитват да ни вземат мача в съблекалнята и то с помощта на съдиите. Тяхната цел е да оставят 100 000 български камиони без работа, но когато това стане, тези камиони ще бъдат паркирани из цяла Европа – по магистралите, по улиците, по границите, кой знае“. Това заяви пред БТВ Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП.

Според него подобна форма на протест на българските шофьори би била справедлива и той би я подкрепил.

„Един от плодовете на нашата работа е, че каквото и да се случи в сряда, този пакет няма да влезе в сила тогава, това не е окончателното гласуване, следващият парламент ще може, ако иска да промени тази позиция и дори да започне отначало“, заяви Новаков.

По думите му, първоначалният замисъл е бил още преди две години, през лятото на 2017 г., този пакет да е влязъл в сила и отдавна вече нашите шофьори да бъдат глобявани и фирмите да бъдат фалирани.

„Направихме следното – стартирах една инициатива, в която, с подкрепата на всички българи, които работим по темата и румънците, събрахме необходимия брой подписи да свалим точката от дневния ред.

„Разочарован съм, че в мястото, което трябва да бъде люлката на демокрацията, в което трябва да се показва как се работи, може да се случи нещо такова“, заяви евродепутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети