Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Райчев: ДПС не отстъпиха, докато всички други го направиха, трябва да внимават с тях

Политика

Андрей Райчев: ДПС не отстъпиха, докато всички други го направиха, трябва да внимават с тях

Снимка:

„Катастрофален е резултатът от изборите не само за Корнелия Нинова, но и за БСП. Нинова беше задължена да подаде оставка, но няма намерение да загуби, тя ще се бие“, заяви социологът Андрей Райчев пред БНТ за поредицата от оставки в партиите след слабите изборни резултати на вторите предсрочни парламентарни избори тази година.

По думите му поразително е дали Нинова ще гласува на балотажа за Румен Радев и Илияна Йотова.

Според Райчев новата формация, спечелила изборите „Продължаваме промяната“ има две възможности - наистина да спрат течовете, а другото е да показват някакви хора, които уж ще спират корупцията. Дали ще спрат корупция или ще правят репресии - ще видим. Ако е второто - жална ни майка, изтъкна социологът.

„ДПС не отстъпиха назад, докато всички останали отстъпиха назад“, посочи Райчев. Той добави, че ДПС дават сигнали, които внимателно трябва да следят новите ръководители на страната и новоизбрания президент и да внимават с тях.

„Ние сме кръвно заинтересовани да не изниква никакъв етнически въпрос. ДПС трябва да получат жестове, че има уважение към тях и не трябва да бъдат обявявани за партия, срещу която са всички“, изтъкна Райчев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема