Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Райчев: ГЕРБ е незаобиколим фактор

Политика

Андрей Райчев: ГЕРБ е незаобиколим фактор

Андрей Райчев: ГЕРБ е незаобиколим фактор - Tribune.bg

Според социолога кандидатът на ГЕРБ за предстоящите президентски избори ще бъде ново лице

„ГЕРБ е центристка партия, а центърът не може да бъде свален от крило. Революцията миналата година беше съчетание на ляво и дясно - Слави Трифонов не беше нито едно от двете, т.е. друг Бойко, а „Изправи се БГ! Ние идваме!“ беше и ляво, и дясно -  каквото правителство направи и Радев. Моделът на Петков и Василев е еволюция на протестърите и заема мястото на ИБГНИ“, обясни социологът Андрей Райчев по бТВ. 

„Продължаваме промяната“ взима гласове от ДБ и ИТН като хората дали доверие на Трифонов и надежда да изпълни мандата сега се оттеглят –„те са дали глас, за да гледат този филм и сега излизат от тази зала и отиват в друга“, каза той.

Според социолога кандидатът на ГЕРБ за предстоящите президентски избори ще бъде ново лице, защото от партията са наясно, че битката вече е спечелена от настоящия държавен глава Румен Радев.

Борисов няма да се кандидатира за президент, кандидатурата няма да бъде и Петър Стоянов като според социолога ГЕРБ ще извадят млад човек, изгряваща звезда.

„ГЕРБ не е преставал да бъде първа политическа сила и най-голямата политическа формация в България. Противниците им трябва да разберат, че ГЕРБ е незаобиколим фактор. Идеята, че се слагат червени линии и че не преговарят е погрешна. За да могат да си партнират с останалите обаче, те трябва да излязат от тази поза на уникалност“, каза още социологът.

Според него ДПС не трябва да бъде изолирана от българския политически живот, защото е етнически опасно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети