Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Андрей Райчев: Радев не даде заявка за политически проект, но направи стъпка за това

Политика

Андрей Райчев: Радев не даде заявка за политически проект, но направи стъпка за това

Андрей Райчев: Радев не даде заявка за политически проект, но направи стъпка за това - Tribune.bg
Снимка:

„Не е заявка за политически проект, но е стъпка за това. Аз не вярвам, че какъвто и да е било проект ще бъде обявен преди местните избори“. Така социологът Андрей Райчев коментира думите на Румен Радев от връх Шипка, че управляващите „страдат от властова булимия“ и че правят законопроект за „похищение на Конституцията“.

„На въпроса: 3 март да бъде ли национален празник или не? 70% от българите казват „да“. Това са над 3 млн. души, това са страшно много хора. На въпроса: Да доставим ли оръжие за Украйна изобщо? 60% от българите казват „не“. В страната се образува една огромна дупка, непокрита с елит. Партия вече има, но ръководство няма и обратното. Практически българите не са представени и не са нетърпеливи, не искат нови избори. Партия вече има, но тя не е оглавена. Тя е толкова голяма, че ще помете противника“, заяви той Райчев.

Господин Радев прави нещо, което не трябва да прави. Българският президент трябва да създава позитивен дневен ред. Разбирам неговите фрустрации, които може би са основателни по отношение на сегашното управление“, коментира политологът Димитър Аврамов.

Според Аврамов от десетилетия тече промяна, в начина по който се структурира политиката и вотът.

Идеологически структурираните формации не съществуват във вида, в който съществуваха. Народно движение за 3 март не решава никакъв бъдещ въпрос. Относно това дали е умен въпросът: Да махнем ли националния празник? Не е умен. Националният празник е символ в главата на хората. Не можеш от днес за утре да махнеш националния празник. Това е разговор за години напред“, добави Аврамов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети