Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангел Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Политика

Ангел Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Ангел Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа - Tribune.bg

„Недопускането на българи в РСМ е истинският позор и провал на българската политическа класа. В деня на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев видяхме как една държава, която не е част от ЕС, една държава, в която войнства антибългарският македонизъм, унижава българи, които искат да се поклонят пред саркофага на българския революционер”. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA News съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, коментирайки информацията за спрени на границата с РСМ българи.

„В Северна Македония ще отидем когато и както преценим, и когато и както искаме.  Ние сме ВМРО и няма да позволим някой да ни диктува кога да ходим, къде да ходим и къде да не ходим. Но случилото се на границата с РСМ е истинският позор и провал на българската политическа класа, която гласува за вдигането на така нареченото вето. Защото видяхме как една държава, която не е част от ЕС, една държава, в която войнства антибългарският македонизъм, унижава българи, които искат да се поклонят пред саркофага на Гоце Делчев”, посочи евродепутата.

По думите му той вече е сезирал колегите си от ЕП заради действията на Скопие. „Резултатът обаче ще е нулев. Тези хора са слепи, неми и глухи, когато става дума за нарушаване правата на българите в Македония. Но когато бият българи в РСМ – те си траят. Това е истинският позор и истинският провал”, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети