Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Компромисът, който можем да направим, е единствено образованието

Политика

Борисов: Компромисът, който можем да направим, е единствено образованието

Борисов: Компромисът, който можем да направим, е единствено образованието - Tribune.bg
Снимка:

Положението в Европа никак не е розово, съобщи Ангел Кунчев

След 31 януари ще се вземе решение може ли да се върви към отваряне на нови бизнеси като ресторанти, молове и фитнеси.

„Два часа водихме диалог под формата на спор с вицепремиерите, социалния и образователния министър и двата щаба. Оптимизмът във всички нас много рядко лекарите го опровергават. Новият щам се разви със страшна сила въпреки пълния локдаун в страните с месеци. Броят на заразени и починали расте. Компромисът, който можем да направим, е единствено образованието“, заяви премиерът Бойко Борисов.

Това стана по време на днешния редовен брифинг на здравните власти и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

„Напрежението в Европа расте, хората от месеци са затворени по домовете си. Сега сме като оазис, но, ако отпуснем много мерките, има риск да не може да се овладее после“, предупреди Борисов.

В края на месеца ще бъде правена нова преценка как се развива вирусът. Премиерът подчерта, че голяма част от ресторантьорския бизнес дори не е кандидатствал за държавни помощи.

„Сами си направете изводи защо“, намекна министър-председателят за тежките съмнения, че много заведения работят в „сивия сектор“.

Засега продължава да се запазва трайна тенденцията за излекувани в пъти повече от заразените, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

„Положението в Европа не е добро, колегите са изключително притеснени. Новият щам за месец вече измества стария във Великобритания, Ирландия и донякъде Нидерландия. Хубавото е, че не води до по-тежки заболявания, но заразността е в пъти по-голяма. В момента в България 10 души заразяват 5-6 и затова броят на болните пада. Във Великобритания 10 заразяват 27. Това предстои и в Европа, но не знаем кога ще е у нас. Това, което споделят колегите, никак не е розово“, съобщи Ангел Кунчев.

„Да, сега сме в чудесна ситуация, но ако отпуснем мерките, много бързо ще изпуснем новия щам. Той няма как да не е влязъл в България, но още е в много малък процент“, подчерта той.

Следващата седмица се очакват нови 14 хил. ваксини от Pfizer. През февруари бройките ще са 83 хил., а пред март – още 104 хил. В следващите 2 месеца се чакат и още 54 хил. ваксини от Модерна. Скоро се очакват одобрения на още 2 марки ваксини.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

? Съветската мутра Борисов няма ли да бъде глобен, че ходи постоянно без маскаа, снима се с подчинена тълпа, те също без маски и не спазват дистанция? И тази комунистическа мутра налага мерки, а в същото време е публична личност и трябва да служи за пример как трябва да се спазва. За една година в най-добрия случай носеше маската нелепо под носа си.
21.01.2021 11:08 / Отговор
Също така съветските протестиращи без маски да бъдат глобени, съветският лъжедоктор Мангъров на съветския политик Румен Петков да бъде осъден за призоваване на хората към самоубийство и съветските тролове като вас да бъдат въдворени в казана.
21.01.2021 11:22
? Това се казва промит герберски мозък, нищо не асимилира, а бълва простотия като вожда си.
21.01.2021 11:24
? И за твое сведение, троле, аз съм протестирал срещу мафията Борисов/Пеевски и на протестите винаги съм бил с маска и съм спазвал дистанция.
21.01.2021 11:25
Интелигентните хора не асимилират лъжи от тъпи съветски тролове. Протестите саботираха мерките, разнесоха заразата и разклатиха доверието в решения на правителството, когато се изискваше желязна дисциплина. Както и да си присъствал там си убил хора и е гнусно лицемерие да тролстваш за маската на Борисов.
21.01.2021 12:05
до ? още нещо много поздрави на вашата служба от Данте Алигиери:
........
Грехът онез, кои му са подвластни
и себе си не могат въздържа,
въвлича ги в деяния ужасни,

било с насилие, било с лъжа.
В света и други твари има много,
но само на човешката душа

лъжа е свойствена, затуй и Богу
е много по-омразна тя и той,
всесправедлив, наказва я по-строго.
...........
21.01.2021 12:10
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати