Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелкова: Нашата мярка за субсидиране на туроператорите е най-работеща

Политика

Ангелкова: Нашата мярка за субсидиране на туроператорите е най-работеща

Ангелкова: Нашата мярка за субсидиране на туроператорите е най-работеща - Tribune.bg
Снимка:

„Все още не са изплатени суми на тези туроператори за изминалото лято.“,  това заяви в интервю за Нова нюз депутатът от ГЕРБ и бивш министър на туризма Николина Ангелкова.

„Идеята за субсидиране на туроператорите за чартърните полети с 35 евро на седалка не е нова. От май месец 2020 година, след обсъждане с бранша, преценихме, че това е най-работещата мярка, особено в тази неизвестност на COVID пандемията“, допълни тя.

„Сега се наложи да внасяме отново този законопроект, заради една лобистка поправка, внесена от депутати в 46-то НС, която блокира възможността туроператорите, които ползват въздушния превоз с валиден оперативен лиценз, да могат да изпълняват чартърни полети с цел туризъм до България. Искаме да поправим тази несправедливост. Надяваме се да се приеме, защото това ще подпомогне бизнеса“, добави тя.

Ангелкова подчерта, че хората искат да бъдат защитени, когато отидат на курорт, както по време на новогодишните празници, така и през останалото време.

„Много е важно какво прави правителството. Предложихме да се влиза със зелен сертификат в парламента, защото ние трябва да даваме пример. След това направихме обратно предложение - изцяло да отпадне зеления сертификат за всички, защото не може да има двоен стандарт. Важно е да няма различно третиране на народните представители“, разясни тя позицията на ГЕРБ-СДС по казуса със здравния пропуск.

Според нея през цялото лято служебното правителство е бездействало, за разлика от страните в Европа. Резултатът е, че в другите държави ваксинацията срещу COVID е на много високи нива, докато ние продължаваме да сме на последните места.

„Проблемът с цената на тока се наблюдава още от средата на годината, правителството зъкясня и по този въпрос. Бизнесът не може да се справи с тези цени на тока, защото всяка стока и услуга е свързана с електроенергия“, коментира още Николина Ангелкова.

За нея най-спешно трябва подпомагащите мерки да достигнат максимално бързо до бизнеса, защото средствата им трябват сега, а не след шест месеца.

Ангелкова допълни, че рекламата трябва да е насочена отново към българския турист в тези кризисни времена, когато пътуванията са ограничени. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати