Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелкова за кризата с туроператорите: Каримански от ИТН да даде отговори за дискриминационните текстове (СНИМКИ)

Политика

Ангелкова за кризата с туроператорите: Каримански от ИТН да даде отговори за дискриминационните текстове (СНИМКИ)

Ангелкова за кризата с туроператорите: Каримански от ИТН да даде отговори за дискриминационните текстове (СНИМКИ) - Tribune.bg

Бившият министър на туризма и депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова коментира в социалните мрежи съобщението, че туристическото министерство прекратява процедурите по набиране на заявления за кандидатстване за държавна помощ за туроператорите. Ангелкова уточнява, че внесения от нея текст и народни представители от ГЕРБ-СДС в Народното събрание не съдържа никакви ограничителни текстове за „български въздушни превозвачи“, като прилага и снимки.

Ангелкова подчертава, че внесения от ГЕРБ-СДС текст е бил обсъден с над 20 представители и организации от туристическия сектор, работодалели и синдикати, като припомня, че срещата се е състояла на 1 септември 2021 г.

„Припомням, че още през месец юли 2020 г., докато заемах поста министър на туризма, успяхме да завършим процеса по нотификация и Брюксел даде зелена светлина за субсидирането на чартърните полети, организирани от туроператорите до България. Субсидията бе за 35 евро на заета седалка при полети с минимум от 100 места“, пише Ангелкова.

По думите й в момента не е необходимо министърът на туризма да прекратява кандидатстването по трета фаза, което предизвиква разбираемо недоволство и недоумение в целия бранш. Като решение на така създалата се абсурдна ситуация тя предлага да се обяви, че ще се приема кандидатстване за помощта за полетите, извършени за периода 01.06.2021 г.-15.09.2021 г.

Ангелкова уточнява, че служебният министър на туризма Балтова не е присъствала на нощната сесия, когато са се дискутирали текстовете за промени в закона. Седмици по-късно назначената от Румен Радев за министър на туризма установява с изненада от Държавен вестник създалите се проблеми, което според Ангелкова е недопустимо.

„Недупостимо е и обаче подобна промяна да се прилага ако не е предложена от народни представители. Редно е да се провери как текстът “български въздушни превозвачи” е попаднал във финалния гласуван от Народното събрание законопроект за изменение и допълнение за Закона за държавния бюджет. Отговори трябва да даде и председателят на Комисията по бюджет и финанси г-н Любомир Каримански от ИТН“, уточнява Николина Ангелкова.

Според нея първи акт на следващото Народно събрание трябва да бъде отмяната на този крайно дискриминационен текст.

законопроектзаконопроект
законопроектзаконопроект
законопроектзаконопроект


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети