Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини

Политика

Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини

Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини - Tribune.bg
Снимка:

От медицинска гледна точка това е опасно за живота на хората, уточни бившият здравен министър

„Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини“, това заяви пред БТВ бившият здравен министър и кандидат за депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов.

 „Така се казва на хората, че са защитени, а от медицинска гледна точка е опасно за техния живот – могат да загинат заради глупави управленски решения. Освен това противоречи на европейския регламент“, уточни Ангелов.

Той напомни, че съгласно кратката характеристика на ваксините защита се изгражда 14 дни след поставянето на втората доза.

Ангелов коментира, че още в началото на лятото е трябвало да бъде казано, че се предвижда такава мярка с въвеждане на зелен сертификат. 

Бившият здравен министър препоръчва да се признава и наличието на антитела срещу вируса.

По думите му служебния кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е обявил, че се съмнява във ваксините. Друг пропуск според него е, че през лятото болниците на са били подготвени за новата COVID вълна.

Костадин Ангелов подчерта, че в момента сме първи в света (по данни на „Джон Хопкисн“).

„Ние се справихме със започването на ваксинационната кампания. Тя стартира с 27% желаещи да се имунизират и благодарение на информационната кампанията достигна до 60% желаещи през април“, категоричен беше бившият здравен министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети