Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ангелов, ВМРО: Искаме намаляване на 50% на депутатските заплати до изтичане на извънредното положение

Политика

Ангелов, ВМРО: Искаме намаляване на 50% на депутатските заплати до изтичане на извънредното положение

Ангелов, ВМРО: Искаме намаляване на 50% на депутатските заплати до изтичане на извънредното положение - Tribune.bg
Снимка:

Днес от трибуната на Народното събрание на Република България ще предложа заплатите на депутатите да бъдат намален на 50 процента до края на извънредното положение. Как бюджетът ще процедира по пера с разпределението на разликата е въпрос на финансови разчети от страна на Министерство на финансите. Това написа във Фейсбук депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов.

„Това е социално отговорно и ние от ВМРО преди две години предложихме нещо подобно, като системата за възнагражденията на парламентаристите да бъде зависима от осигурителния доход и индекса на потребителските цени, но никой от Вас, колеги депутати, не го подкрепи тогава“, сподели организационният секретар на ВМРО и председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в Народното събрание.

„Основното месечно възнаграждение се преизчислява ежегодно от 01 юли с процент, равен на сбора от 50 на сто от нарастването на осигурителният доход и 50 на сто от индекса на потребителските цени през предходната календарна година. Това предложение беше отхвърлено. Сега как Ви звучи, колеги?“, попита Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати