Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антоанета Христова: Година на очистването за ГЕРБ, Борисов взе партията на ръчен

Политика

Антоанета Христова: Година на очистването за ГЕРБ, Борисов взе партията на ръчен

Снимка:

Президентът иззема функцията на БСП, той е опозицията, смята политическият анализатор

„ГЕРБ минава през една много сложна ситуация, която може да се нарече ситуация на очистване. Много политически партии са преживявали криза в такива ситуации, но с негативен резултат. Помните СДС и какво се случи с тях. Това, което прогнозираха хората, че след такъв тип криза ГЕРБ няма да се представи добре, не се случи. Защото лидерът успя да вземе на ръчен партията“. Това заяви пред Нова ТВ политическият анализатор проф. Антоанета Христова.

Според нея това ръчно управление в ГЕРБ засега дава добър резултат.

„Но то дава добър резултат и заради това, че около него няма конкуренция. БСП е в такава кондиция, толкова много битки и фронтове си е отворила вътре и вън, че не е възможно една партия в такава ситуация да се яви като алтернатива.  Тя може да се опитва да бъде алтернатива, но не може да се заяви”, заяви университетският преподавател.

„В същото това време президентът играе много интересна роля. Бъдейки опозиция, убеден в това, че опозиционното му поведение е истинското, автентичното, това, за което той е избран. Той на практика иззема функцията на БСП, той е опозицията”, смята Христова.

Тя очаква, че проекцията на президента за далечното бъдеще е за политическа кариера и сериозно заявява желание за втори мандат. Според нея догодина ще се очакват още по-ожесточени сблъсъци между президент и премиер.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още