Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антоанета Христова: Оценката за Радев е нереална, рейтингът му е изкуствен

Политика

Антоанета Христова: Оценката за Радев е нереална, рейтингът му е изкуствен

Снимка:

Желанието за наказание намаля и Борисов качва рейтинга, твърди социалният психолог

Оценката за Радев е нереална, рейтингът му е изкуствен, коментира социалният психолог проф. Антоанета Христова пред БТВ.

„Народът си дава рейтингите на изборите, а професионалната гилдия, която мери рейтингите на политиците, да бъдат по-коректни по отношение на избирателите и да не ги пресират с предварителни не особено верни прогнози“, призова проф. Христова. По думите й президентът Радев е в сложна ситуация.

„Всички са доста объркани, много планове не им се случиха. Пренареждат тактиката. Въпросът е накъде отиват“, описа политическата ситуация социалният психолог.

Според проф. Христова избори 2в1 дават позитиви, но дават и негативи, защото може компанията на президента да бъде подтисната от кампанията за парламентарните избори.

„Още повече, че президентът искаше да има друго правителство, за да бъдат забравени негативите от служебния кабинет, затова драмата сега продължава“, посочи Христова. Тя е категорична, че вече сме в предизборна кампания.

„На Радев интересът е парламентарните да бъдат след президентските. С какъв старт започваме, обаче, със старт, когато всичко е сринато. Важен сега е бюджетът, но по тази тема ще има сериозен сблъсък, а решението му не е подчинено на интересите на гражданите“, коментира социалният психолог. Според нея  нивото на мотивация на избирателя да гласува зависи от работата на партиите в парламента.

„В момента има голямо желание от политически играчи, но много малко капацитет. И това хората го виждат, затова няма и мотивация за участие в избори. Желанието за наказание, обаче, намаля и затова на Борисов се качва рейтинга, докато другите показват липсата на капацитет“, аргументира позицията си проф. Христова.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още