Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат от БСП: Цяла България познава Цацаров като експерт

Политика

Депутат от БСП: Цяла България познава Цацаров като експерт

Депутат от БСП: Цяла България познава Цацаров като експерт - Tribune.bg
Снимка:

Нямам никакви притеснения с това, че съм го подкрепил, категоричен е Търновалийски

Заместник-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов е останал силно учуден от големия брой социалисти, гласували в подкрепа на Сотир Цацаров. 27 червени депутати го подкрепиха като шеф на КПКОНПИ, въпреки че Корнелия Нинова категорично беше разпоредила вот „против“.

„Много съм изненадан. Имаше 3-4 различни мнения тогава на заседанието на групата. Очаквах, че може да се случи с трима, четирима, но с толкова – не. Имахме заседание на парламентарната група и взехме решение, че не подкрепяме кандидатурата на г-н Цацаров. Тъй като имаше и обратни мнения и становища, дадохме възможност на хората, които мислят по друг начин, да се възползват от Правилника за дейността на НС и да излязят от трибуната, да заявят обратната позиция и да направят така, както преценят че е правилно”, недоумява Проданов.

Той посочи и как партията ще търси лична отговорност от депутатите, подкрепили Цацаров за шеф на КПКОНПИ.

„Лична отговорност се носи по много начини, но преди всичко тя е пред избирателите и пред партията, която те е изпратила в парламента. Сега предстои цикъл отчети и партията преценява как ще гласува и кого избира”, заключи Проданов.

По думите му това ще се случи на заседание на групата, както и на 14 декември, когато предстои заседание на Националния съвет на БСП и там ще се решавал въпросът за санкциите към тези червени депутати, които не са се съобразили с позицията на партията при гласуването вчера.

Георги Търновалийски е един от тези депутати, изразили различно мнение.

„Аз, Халачева и не знам кой е бил трети. Цяла България познава Сотир Цацаров и го познават като експерт. Аз съм работил с него, когато той беше председател на Окръжния съд в Пловдив. Винаги сме работили на много високо професионално ниво. Смятам, че и като главен прокурор той така работи. Нямам никакви притеснения с това, че съм го подкрепил”, категоричен е Търновалийски.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Антон Кутев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети