Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. След гласуването за Цацаров: БСП се разграничи от 27 свои депутати

Политика

След гласуването за Цацаров: БСП се разграничи от 27 свои депутати

След гласуването за Цацаров: БСП се разграничи от 27 свои депутати - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарната група на столетницата имала решение за неподкрепа, който не се е съобразил, носи лична отговорност, се посочва в позиция на партията

Парламентарната група на „БСП за България“ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята лична отговорност. Това се посочва в позиция на парламентарната група на БСП по повод гласуването за нов шеф на КПКОНПИ.

Вчера депутатите решиха Сотир Цацаров да бъде новият председател на Антикорупционната комисия. Въпреки изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че не подкрепят Цацаров, 27 социалисти гласуваха за неговото назначаване на поста.

Днес от БСП обясняват, че е имала политическо решение, взето на общо събрание на групата на 10 декември.

„С гласуване беше прието политическо решение – не подкрепяме кандидатурата на Сотир Цацаров. Против това решение гласуваха само трима депутати. Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, ал. 4 на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и да изрази различната си позиция от трибуната на парламента. Чл. 58 ал. 4 дава възможност „на народен представител, който има мнение, различно от това на ПГ, да го изрази в рамките на 3 минути“, обясняват социалистите.

„Никой от гласувалите за Сотир Цацаров не направи публично това“,  се посочва още в позицията за бойкота на червените депутати.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети