Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Кутев: В криза сме, газ има до края на септември

Политика

Антон Кутев: В криза сме, газ има до края на септември

Антон Кутев: В криза сме, газ има до края на септември - Tribune.bg
Снимка:

Много тежко време, длъжни сме да подходим към разрешаването на кризите, където не могат да бъдат отлагани. Нито енергийната криза, нито кризата с цените могат да бъдат отлагани. Трябва да се вземат мерки веднага, каза по Би Ти Ви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев. По всички данни, които имаме, газ има до края на септември. Това е месец и половина напред. Няма нито едно голямо предприятие, което може да си направи сметките при това положение. Дали ще има газ до края на годината е изключително важно. Ние сме в криза“, добави той.

Кутев заяви още, че до момента нито една молекула газ не е преминала в посока България по гръцката връзка. „Това, че газовата връзка с Гърция ще заработи в началото на октомври е прекрасно, но тя трябваше да заработи през август. Предишното правителство още през април знаеше, че има война в Украйна и че газовите доставки са застрашени.

Направихме всички усилия да обявим търг за доставките до края на годината на втечнен газ“, каза още говорителят на правителството. Кутев каза, че са изпратили искане за удължаване за срока за офертата за американските танкери за втечнен газ.

“Няма реваншизъм в това, което правим. Правителството трябва да може да си свърши работата. Никой не е женен за поста си и няма да остане на него докрай. Не мисля, че България в момента има нужда от нови формации“, допълни Кутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати