Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антон Кутев: Ваня Григорова е много по-мощна от Корнелия и би могла да направи голям капитал от това

Политика

Антон Кутев: Ваня Григорова е много по-мощна от Корнелия и би могла да направи голям капитал от това

Антон Кутев: Ваня Григорова е много по-мощна от Корнелия и би могла да направи голям капитал от това - Tribune.bg
Снимка:

„Дълго се лутаме в сглобки и разглобки. Ако отпадне тази сглобка ще дойде друга. Всички си усвояват много прилично ползата от властта“.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Антон Кутев, говорител на последното служебно правителство. Според него бюджетът е сбъркан генерално - сбъркано е съотношението между преки и косвени данъци.

„Сега, като мина ковид кризата, много бизнеси искат да си останат в същото положение на привилегии заради нея. Аз искам правителството да управлява, а не да се държи като в опозиция. Който не е съгласен, да го свали - ето, има след дни вот на недоверие, ама няма да го свалят“.

„Президентът Радев, идва когато управляващите се провалят напълно - тогава идват служебните правителства. В конституцията много ясно е описано всичко“, коментира още темата за нуждата от подобен инстут в Конституцията.

„Тези хора сега не могат дори и да я променят - нито имат образованието, нито имат мисленето да я променят. Конституционният съд няма да приеме промените им. Имат мнозинство да разбутат конституцията, но не и да я построят отново - те нямат общи интереси. Конституционното мнозинство е сложна работа“, допълни Антон Кутев.

Според него скоро няма да има служебно правителство - поне до лятото, до европейските избори.

„Пеевски им се подиграва, в ДПС той е човекът на Доган и изпълнява това, което му каже. Така обаче не се прави държава - имаме война на границите, лошо здравеопазване и други тежки кризи“, подчерта още бившият говорител на последния служебен кабинет.

„Президентът има точно определени правомощия и не трябва да го вкарваме във всички разговори. Беше активен и заради очакванията към него го вкарват в проблемите - той е длъжен да оправи държавата, когато те се издънят“.

„Досега не сме имали слаби президенти - тази власт е най-чистата в България“, сподели още мнението си за фигурите на „Дондуков“2 бившият социалист.

„Гласовете за Ваня Григорова не са за БСП. Вече да си кандидат на БСП е минус, а не плюс. Ваня е по-мощна от Корнелия и би могла да направи голям капитал от това. Голяма част от лявото не приема вече БСП“, категорично заяви Антон Кутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети