Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев готов да е в кабинет на БСП, ако има свобода като при Радев

Политика

Асен Василев готов да е в кабинет на БСП, ако има свобода като при Радев

Асен Василев готов да е в кабинет на БСП, ако има свобода като при Радев - Tribune.bg
Снимка:

Той не казва дали ще прави партия

„Най-важното в момента е, че актуализацията на бюджета мина на първо четене. Всичко друго няма отношение към работата, която върша в момента като финансов министър. Честно казано в момента единственото, в което участвам е служебният кабинет. Смятам, че служебният кабинет е деполитизиран и трябва да остане такъв. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да участвам в нищо“. Това заяви министърът на финансите в служебния кабинет Асен Василев по повод изтеклата информация, че подготвя нов политически проект.

Припомняме, че вчера социологът Андрей Райчев заяви, че нов проект ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

На въпрос дали ако от БСП го поканят, ще говори с тях, той отговори така:

„На този въпрос съм отговарял няколко пъти и мисля, че това, което е необходимо, за да работим в един кабинет за мен лично е да се чувствам полезен. Първо трябва да имаме обща визия по това как и каква финансова и икономическа политика ще се провежда. Трябва да имаме свобода, аз също трябва да имам, в избора на екип. Министерски съвет трябва да бъде сформиран с колеги, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва и разбира се, не на последно място, което винаги казвам е, че не обичам телефонни разговори. Така че трябва да имам тази свобода на вземане на решения, която имам в момента и която президентът ми е предоставил“, посочи Асен Василев и подчерта, че това са условията, при които би влязъл в какъвто и да е управленски формат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп