Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев доволен от Спецов, чака проверка от прокуратурата

Политика

Асен Василев доволен от Спецов, чака проверка от прокуратурата

Асен Василев доволен от Спецов, чака проверка от прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

„Аз съм доволен от резултатите, които г-н Румен Спецов произвежда“. Така министърът на финансите Асен Василев отговори на въпрос докъде е стигнала проверката за новия шеф на Националната агенция по приходите.

Василев съобщи, че прокуратурата ще се заеме с проверката и отправи въпроса за резултати от нея към главния прокурор.

Проверката трябва да установи дали Спецов е бил собственик на фирмата „Гранекс Трейдър“, която има над един милион лева задължения към приходната агенция. 

Официалната позиция на Приходната агенция е, че Спецов придобива фирмата след напускане на системата на НАП през 2015 г., като дотогава не е имал дялови участия във фирми. От придобиването на компанията до момента на продажбата ѝ, не е имала задължения към фиска, а натрупаните дългове били отговорност на новия собственик Данаил Николов.

Преди няколко дни финансовият министър обяви готовност да се раздели със Спецов, ако проверка установи, че при продажбата той е знаел, че ще се ощети бюджета.

Асен Василев отговори кратко и по темата с въведените от САЩ широки антикорупционни санкции срещу известни влиятелни българи и над 60 организации. „Работим изключително активно по темата, но както знаете в България няма институционална рамка за отговор на такава ситуация. Очаквайте включване“, заяви той.

Василев оповести и че готвят актуализация на бюджета, която ще бъде внесена в момента, в който има действащ парламент.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети