Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Думата „крадец“ е много силна, Тошко Йорданов трябва да се извини

Политика

Асен Василев: Думата „крадец“ е много силна, Тошко Йорданов трябва да се извини

Асен Василев: Думата крадец е много силна, Тошко Йорданов трябва да се извини - Tribune.bg
Снимка:

Асен Василев настоя за извинение от Тошко Йорданов, защото думата „крадец“ е много силна.

 

Йорданов се накара на Христо Иванов и Манолова: Политиката е мръсна игра, ако се играе от мръсни хора

По бТВ Василев обясни цялата история от негова гледна точка - „Да обясня каква е историята - 2009 г. се разделихме с инвеститорите във фирмата, екипът се раздели, като половината остана във фирмата с инвеститорите. След това започнаха 2 години правни саги, ние ги съдихме в Ню Йорк, Холандия, те - в арбитража в Лондон.  2011 г. съдът в Ню Йорк се произнесе в наша полза, след това ответната страна дойде и каза - дайте да се разберем, това вреди и на двете фирми. Другите дела не бяха още стигнали до съдебна фаза и ние казахме - окей, да се разберем. Месец по-късно между двете фирми бе подписано приятелско споразумение. Преди 10 години този казус между двете фирми е абсолютно затворен“, обясни той.

Василев отказал поста вицепремиер по еврофондовете, който ИТН са му предложили, защото това било „като да сипваш вода в пясъка - тя просто изчезва“. Той обясни, че в тази позиция 90 процента от времето си прекарваш в разговори с бюрократи, говориш постоянно с Брюксел какво не работи в еврофондовете, как може то да бъде оправено, което е много хубава и градивна роля, ако имаме солидна основа, на която да стъпим. Но ние първо трябва да изчистим кражбите“, каза той.

Василев поясни, че финансовото министерство може да проконтролира процесите и дали тези пари се разходват ефективно. Той откри прилики между петте приоритета, които представи предложения за премиер на ИТН и служебния кабинет. По думите му е по-добре да предвидим за пари за тежка COIVD криза. „Ако тя не се случи още по-добре, но трябва да сме готови. Добре е от 1 октомври да има актуализация на пенсиите, а не да се дават допълнителни пари към пенсиите. Предвидили сме средства и за нови избори“, каза още той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети