Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ЗАЛИЧЕН: Асен Василев не успя да гласува, няма адрес в България

Политика

ЗАЛИЧЕН: Асен Василев не успя да гласува, няма адрес в България

ЗАЛИЧЕН: Асен Василев не успя да гласува, няма адрес в България - Tribune.bg

Министърът на финансите Асен Василев не успя да упражни правото си на глас. Той дойде след 11 часа в 28 СИК в Хасково, съобщава xnews.bg Там обаче името му не бе открито в избирателния списък. Причината е, че той няма изисквания по закон 6-месечен срок на уседналост в България, а настоящият му адрес е в Америка.

„Открихме го в списъка със заличените лица, където основанието беше, че той има настоящ адрес извън Република България. В такъв случай, за да успее да упражни правото си на вот, ще е необходимо да ни предостави удостоверение, издадено от общината по чл.40 от Избирателния кодекс и да попълни декларация, че няма да гласува на друго място”, коментира председателят на 28 СИК Петя Шопова. „Беше му обяснено, съгласи се, когато се върне с двата документа, ще го зачертаем от списъка със заличените лица и ще го допълним под чертата в избирателния списък“, допълни Шопова.

Асен Василев напусна избирателната секция и се отправи към община Хасково, като заяви, че ще коментира създалата се ситуация по-късно при евентуална възможност да гласува. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети