Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев след решението, че не може да гласува: Това е меко казано абсурдно

Политика

Асен Василев след решението, че не може да гласува: Това е меко казано абсурдно

Асен Василев след решението, че не може да гласува: Това е меко казано абсурдно - Tribune.bg
Снимка:

„Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми се издаде разрешение за гласуване“, това коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и финансов министър Асен Василев.

ЦИК отсече: Асен Василев няма как да гласува, няма адрес в страната

Василев прочете и мотивите на общината в Хасково за отказа, според която няма достатъчно доказателства, че последните шест месеца е бил на територията на България.

Асен Василев чака решение от ОИК, за да може да гласува

„Община Хасково не може да установи, че последните шест месеца аз съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Мисля, че това е меко казано абсурдно, още повече че им дадохме документи, свързани с избирането ми като народен представител от ЦИК, което автоматично означава, че живея в страната, след това свързано и с назначаването ми като министър на финансите. Не знам колко по-оригинални документи им трябват от Държавен вестник“, каза Асен Василев.

Според него казусът не е, че не може да гласува, а че общината в Хасково в продължение на шест часа се е опитала да установи дали народен представител, избран от Хасково, и министър на финансите е живял през последните 6 месеца на територията на страната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети