Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев в пълна метаморфоза, бюджетът не бил зле и пари за пенсии има

Политика

Асен Василев в пълна метаморфоза, бюджетът не бил зле и пари за пенсии има

Асен Василев в пълна метаморфоза, бюджетът не бил зле и пари за пенсии има - Tribune.bg
Снимка:

Служебното правителство в лицето на финансовия министър Асен Василев „намери“ пари, за да обяви, че ще да прави преизчисляване на пенсиите. След като самият той начерта апокалиптична картина за състоянието на бюджета след правителството на Бойко Борисов, с днешна дата явно мнението му е друго.

Тотална метаморфоза се наблюдава днес, след като Василев обяви, че фискалната политика на страната ни е много добра. По думите му бюджетът се изпълнява добре и заради очакваното преизпълнение може да се направят допълнителни разходи. Според Василев може да се направи преизчисляване на пенсиите, защото пари има.

Припомняме, че по-рано днес финансистът на Румен Радев обяви, че България има добри фискални показатели. По думите му бюджетното салдо е с добър резултат, като се изключат 2020 и 2021 г., които са с големи дефицити заради пандемията.

„Дефицитът ни е 3-тият най-нисък в ЕС, заедно и с държавния дълг. Това ни дава една устойчива икономика и свобода да можем да реализираме национални политики", подчерта Василев по време на Първия обществен съвет към финансовото министерство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети