Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Не виждам проблем при имотите на г-н Рашков, ако има - НАП ще провери

Политика

Асен Василев: Не виждам проблем при имотите на г-н Рашков, ако има - НАП ще провери

Асен Василев: Не виждам проблем при имотите на г-н Рашков, ако има - НАП ще провери - Tribune.bg

Служебният финансов министър Асен Василев обяви, че ще подготви актуализация на бюджета, която вероятно ще бъде завършена при редовното правителство. Той заяви, че очаква преизпълнение от 1 до 1,5 млрд. лв., като може да бъдат заложени разходи в порядъка на същата сума, без обаче това да наруши дефицита.

По време на пресконференцията Василев защити вътрешния министър Бойко Рашков за имотното му състояние и заяви, че нямало несъответствие между приходи и разходи. „Ако такова има, разбира се НАП трябва да влезе и да провери“, заяви Василев. Що се отнася до назначения от него шеф на НАП Румен Спецов, финасовият министър допълни, че неговата проверка се извършвала от прокуратурата и той не разполага с информация.

Василев коментира и започналата проверка към бившия финансов минисър Владислав Горанов, като се позова на медийни публикации и от тях ставало ясно, че има несъответствия.   

Служебният финансов министър не подмина и темата за строежите на магистралите, като даде за пример „Хемус“, където според него имало проблеми. Коментира и съотношението на доболнична и болнична помощ у нас, която по неговите думи е 5 към 1, а в ЕС е 1,5 към 1.

„Ние харчим много повече за болнична помощ, отколкото за доболнична“, посочи служебният министър само част от проблемните пера.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети