Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Асен Василев: Все още нямаме подкрепа от 121 гласа

Политика

Асен Василев: Все още нямаме подкрепа от 121 гласа

Асен Василев: Все още нямаме подкрепа от 121 гласа - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков ще бъде част от проекта за кабинет

Кирил Петков ще бъде част от проекта за кабинет. Това каза пред журналисти Асен Василев, кандидат за премиер на „Продължаваме промяната“. Той допълни, че все още не са събрали 121 гласа подкрепа за бъдещ кабинет.

Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета, Асен Василев обаче не уточни какъв пост ще заема в него премиерът в оставка. Той уточни, че ще коментира и неговия пост, и това кой ще бъде министър на вътрешните работи, едва когато бъдат събрани нужните гласове.

„Честно казано в момента продължават разговори между парламентарната групи и депутати, така че трябва с тях да се чуя, за да кажа, но нямаме някакъв съществен напредък”, посочи Василев по отношение на това дали има още депутати, които биха подкрепили кабинет начело с него.

 „Ние сме длъжни да пробваме докрай”, категоричен е той. Василев добави, че оттам нататък всеки един депутат има глава на раменете и съвест и трябва да прецени дали иска да подкрепи програмата, която е представена. Според него управленската програма е доста конкретна — „с ясни срокове, с ясни ангажименти, с много ударна съдебна реформа в началото, която би помогнала да се решат голяма част от проблемите”.

Той подчерта, че именно затова "Продължаваме промяната" търсят най-голяма подкрепа.

„Ние сме говорили с Българската социалистическа партия и с г-н Христо Иванов, както и с колегите от „Има такъв народ”, които се отделиха от парламентарната група, че в момента, в който имаме подкрепа от 121 депутати, те ще имат готовност да говорим за структура и състав на кабинет”, заяви Василев. Според него обаче това е безсмислен разговор, ако няма подкрепа, която да гарантира, че ще бъде съставено правителство.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети