Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ настоява Караянчева да заличи новото ръководство на „Обединени патриоти“

Политика

„Атака“ настоява Караянчева да заличи новото ръководство на „Обединени патриоти“

Снимка:

Волен Сидеров покани на коалиционен съвет Каракачанов и Симеонов, те не са в София

„Атака“ входира писмо до председателя на Народното събрание, с което настоява новото ръководство на групата на „Обединени патриоти“ да бъде заличено. Мотивите, представени от юриста от „Атака“ Явор Нотев, заместник-председател на парламента, изтъкват нарушение на коалиционното споразумение, което предвижда за подобна рокада в ръководството на парламентарната група свикване на Политически съвет на трите партии, който не е проведен.

„Парламентарната група няма правомощия да предвиди такава точка в дневния ред и да вземе решение“, категоричен е Явор Нотев. Той посочи, че от „Атака“ очакват решение от председателя на парламента, което да се основава на правилата за работа на парламентарната група, на коалиционното споразумение и на Правилника за организация и дейността на парламента.

Волен Сидеров обяви пред  медиите, че е изпратил писма до колегите си от ВМРО и НФСБ, с които свиква утре от 15 ч. коалиционен съвет на малката коалиция. Лидерът на „Атака“ е обсъдил ситуацията в патриотичната формация и с лидера на ГЕРБ, но очаква по-обстоен разговор в следващите часове.

„Ще искам свикване на коалиционен съвет на голямата коалиция“, изтъкна Сидеров като подчерта, че от ГЕРБ не могат мълчаливо да наблюдават незаконосъобразните решения „извън закона“, подкрепяни от НФСБ и ВМРО.

Председателят на НС Цвета Караянчева посочи в кулоарите на парламента, че още няма яснота по случая и чака становище от юристите на парламента.

„Разпоредила съм на правния отдел на НС да изследва случая в детайли, да ми даде заключение и тогава ще взема отношение“, увери Караянчева.

Новите съпредседатели на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов и Валентин Касабов са убедени, че решението на парламентарната група е напълно законно.

„От „Атака“ бъркат и чисто юридически смесват нещата. Те се позовават на коалиционното споразумение, което засяга само явяване в избори“, заяви Валентин Касабов от НФСБ.

„Решенията на парламентарната група са напълно законосъобразни. Те отразяват волята на мнозинството и не бива да бягаш, и да се криеш от действителността“, смята и войводата Искрен Веселинов.

И Касабов, и Веселинов бяха категорични, че лидерите на партиите им утре отсъстват и едва ли ще успеят да уважат поканата на Волен Сидеров за коалиционен съвет.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още