Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Атака“ настоява Караянчева да заличи новото ръководство на „Обединени патриоти“

Политика

„Атака“ настоява Караянчева да заличи новото ръководство на „Обединени патриоти“

Атака настоява Караянчева да заличи новото ръководство на Обединени патриоти - Tribune.bg
Снимка:

Волен Сидеров покани на коалиционен съвет Каракачанов и Симеонов, те не са в София

„Атака“ входира писмо до председателя на Народното събрание, с което настоява новото ръководство на групата на „Обединени патриоти“ да бъде заличено. Мотивите, представени от юриста от „Атака“ Явор Нотев, заместник-председател на парламента, изтъкват нарушение на коалиционното споразумение, което предвижда за подобна рокада в ръководството на парламентарната група свикване на Политически съвет на трите партии, който не е проведен.

„Парламентарната група няма правомощия да предвиди такава точка в дневния ред и да вземе решение“, категоричен е Явор Нотев. Той посочи, че от „Атака“ очакват решение от председателя на парламента, което да се основава на правилата за работа на парламентарната група, на коалиционното споразумение и на Правилника за организация и дейността на парламента.

Волен Сидеров обяви пред  медиите, че е изпратил писма до колегите си от ВМРО и НФСБ, с които свиква утре от 15 ч. коалиционен съвет на малката коалиция. Лидерът на „Атака“ е обсъдил ситуацията в патриотичната формация и с лидера на ГЕРБ, но очаква по-обстоен разговор в следващите часове.

„Ще искам свикване на коалиционен съвет на голямата коалиция“, изтъкна Сидеров като подчерта, че от ГЕРБ не могат мълчаливо да наблюдават незаконосъобразните решения „извън закона“, подкрепяни от НФСБ и ВМРО.

Председателят на НС Цвета Караянчева посочи в кулоарите на парламента, че още няма яснота по случая и чака становище от юристите на парламента.

„Разпоредила съм на правния отдел на НС да изследва случая в детайли, да ми даде заключение и тогава ще взема отношение“, увери Караянчева.

Новите съпредседатели на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов и Валентин Касабов са убедени, че решението на парламентарната група е напълно законно.

„От „Атака“ бъркат и чисто юридически смесват нещата. Те се позовават на коалиционното споразумение, което засяга само явяване в избори“, заяви Валентин Касабов от НФСБ.

„Решенията на парламентарната група са напълно законосъобразни. Те отразяват волята на мнозинството и не бива да бягаш, и да се криеш от действителността“, смята и войводата Искрен Веселинов.

И Касабов, и Веселинов бяха категорични, че лидерите на партиите им утре отсъстват и едва ли ще успеят да уважат поканата на Волен Сидеров за коалиционен съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати