Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Атанасов получи мандат за обединение с ПП

Политика

Атанас Атанасов получи мандат за обединение с ПП

Атанас Атанасов получи мандат за обединение с ПП - Tribune.bg
Снимка:

ДСБ оценява служебните правителства на Радев като опасни за демокрацията

Атанас Атанасов получи мандат за обединение с ПП на предстоящите избори. На днешното Национално събрание е приета и резолюция, според която новото обединение ще има за цел да състави стабилно правителство и да предотврати тласкането на държавата към република с президентско управление.

В документа се посочва още, че оценява постигнатото от коалиционния формат ДБ като успешно. Освен това отчита необходимостта от обединение на реформаторските сили за предстоящите сили и „да пресече опитите за реставрация на корумпираното управление на Борисов с помощта на партиите на статуквото“.  

Партията водена от Атанас Атанасов оценява продължителното управление под формата на служебни правителства, назначени от президента Румен Радев, като опасно за демокрацията, евроатлантическата ориентация и икономическото развитие на България, и влиянието й в региона.

В резолюцията пише още, че единствената възможност да спечелване на изборите е обединение с „Продължаваме промяната“. Ако постигнат целта си ще реформират институциите, ще проведат истинска съдебна реформа и ще изкоренят корупцията.  

Като друга цел е модернизирането на армията и службите, да се изпълнят условията за приемане на България в Шенген и Еврозоната, за да бъде укрепена евроатлантическата ориентация на България.   

След дадения мандат е е възложено на структурите на ДСБ да водят преговори за широко обединение, за да отстранят ГЕРБ и ДПС от местната власт. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети