Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанас Зафиров за проекто-кабинета „Габровски“: Направен опит за създаване на мостове

Политика

Атанас Зафиров за проекто-кабинета „Габровски“: Направен опит за създаване на мостове

Атанас Зафиров за проекто-кабинета Габровски: Направен опит за създаване на мостове - Tribune.bg
Снимка:

„Направен е опит за създаване на мостове, но това не променя факта, че е проектокабинет на ГЕРБ“, заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров коментира предложения проектокабинет от проф. Николай Габровски пред Нова телевизия.

Според Зафиров имената са избирани „с личното участие на Бойко Борисов”. „Оставаме на позиция, че няма как да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ”, каза Зафиров.

Що се отнася до евентуален трети мандат, Зафиров каза, че все още не са изчерпани възможностите на първия и втория мандат.  

„Партиите, които свалиха предишното управление, имат мнозинство в това Народно събрание. Сега имат добрата възможност да изберат кабинет. Нека видим как ще се развият събитията”, каза Зафиров.

Той е категоричен, че на гласуването на предложения кабинет, всички депутати от БСП ще бъдат в зала и ще гласуват „против”.

Що се отнася до хипотезата проф. Габровски и проектокабинетът му да бъдат предложени с третия мандат, Зафиров изрази съмнение, че това е възможно.  

„Не знам дали конституционно същият този кандидат-премиер, при нереализиран мандат, може да бъде предложен със следващ”, коментира още той.

Въпреки това подчерта, че нито с първи, нито с трети мандат БСП биха подкрепили проф. Габровски за премиер и този състав на правителство.

„Ако стигнем до хипотезата за трети мандат, ще се консултираме с колективните органи”, каза Зафиров.  

„Очакваме покана за разговори с втория мандат. Нашата нагласа категорично е за съставяне на кабинет”, каза Зафиров.   

„Не очаквайте с 24 депутати да диктуваме нещата. Когато и ако дойде, ще предложим работещ вариант. Но нека изчакаме да бъдат изчерпани всички възможности”, каза още Зафиров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети