Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Екатерина Захариева: ГЕРБ прави огромен компромис за постигане на стабилност

Политика

Екатерина Захариева: ГЕРБ прави огромен компромис за постигане на стабилност

Екатерина Захариева: ГЕРБ прави огромен компромис за постигане на стабилност - Tribune.bg
Снимка:

„ГЕРБ прави огромен компромис като се отказва от политически кабинет в името на постигането на баланс и стабилност в държавата и другите партии трябва да оценят това“, коментира пред БНТ Екатерина Захариева от ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя изрази надежда, че „Демократична България" ще размисли и утре ще подкрепи кабинета „Габровски“ в зала.

„Това е излъчен кандидат с нашия мандат. Ние сме първа политическа сила и правим огромен политически компромис – не излъчваме кабинет на ГЕРБ, партиен. Нашите избиратели не са най-щастливи. И не мога да разбера какво още очакват другите партии от нас. Номинирали сме го, ще го подкрепим в зала. Ако бягахме от отговорност, щяхме да върнем неизпълнен мандата", каза тя.

Захариева отрече от ГЕРБ да преговарят с отделни депутати от други парламентарни групи за подкрепа на проектокабинета и нарече спекулации опасенията от игра с кворума.

„Ние не сме като тях („Продължаваме промяната“), не водим разговори с отделни народни представители, нито ги търгуваме, както те правеха. Ако някой иска да подкрепи кабинета „Габровски“, да бъде утре в зала и да го направи“, каза тя.

Захариева изтъкна, че Николай Габровски сам е подбрал екипа си и го определи като добре балансиран.

„Проф. Габровски предложи лично хората. Аз знаех предварително две имена само, не сме се интересували...Лично той им е звънял и е правил интервюта с тях. Добре балансиран кабинет с много експерти и хора, които могат да започнат да работят от ден първи. С този кабинет Габровски прави опит да успокои политическата обстановка – да, има хора с различни окраски в миналото си, но мисля, че България има нужда от кабинет с по-широко политическо представителство, от кабинет от хора с опит и се надявам утре в зала той да бъде подкрепен. Никой не иска да ходи на избори“, подчерта тя.

Екатерина Захариева напомни, че пред Народното събрание стои огромна по обем законодателна работа и изтъкна, че само за 2 месеца 48-ото Народно събрание е свършило повече законодателна дейност от предишния парламент.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети