Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасов не вярва на родните служби, иска да ги ревизира

Политика

Атанасов не вярва на родните служби, иска да ги ревизира

Атанасов не вярва на родните служби, иска да ги ревизира - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът ги заподозря, че пързалят премиера и Народното събрание

В тази драматична ситуация имаме нужда да прегледаме състоянието на българските институции, в частност на службите и на българската държава. Тази теза защити зам.-шефът на НС и съпредседател на ДБ Атанас Атанасов.

„За два месеца имаше две закрити заседания на Народното събрание, на които бяха изслушвани - на първото министър-председателят и шефовете на служби, на второто - бившият военен министър Стефан Янев и шефовете на служби. На първото заседание шефовете на българското разузнаване казаха, че война няма да има", заяви ген. Атанасов.

По думите му ние сме членове на ЕС и НАТО и най-малкото трябва да сме лоялни към съюзите, към които принадлежим.

„От това, което съм чул или българските службите са неспособни да събират информация, или имат надеждна инфорамция, обаче заблуждават Народното събрание, този въпрос трябва да се изясни, защото имат чувството, че пързалят новото правителство и министър-председателя от време на време, защото са млади хора без политически опит", добави Атанасов.

Той поясни, че има рискове за българската национална сигурност.

С проекта "Турски поток" България подкрепи плановете на Русия да нападне Украйна, каза още той. "Когато Путин започна войната се видя каква е била причината да се прекара този поток през България - за да се снабдяват приятелите на Путин в Сърбия и в Унгария с руски газ и кой обслужи част от плана на Путин за войната в Украйна - правителството на Борисов. Прекараха тази тръба скоростно през България, платихме 3 милиарда лева от българския бюджет, за да обслужим руски интерес, на сръбска територия "Газпром" плати газопровода, а на българска ние, за да обслужим плановете на Путин за нападение на Украйна", заяви Атанас Атанасов.

Той подчерта, че вече 3 месеца не може да се намерят документите, свързани с газовата карта. По думите му е абсурдно, че НАТО е започнала тази война.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети