Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасов за рапортите, че се е опитвал да вербува военни разузнавачи: Акция по дискредитиране на ПП-ДБ!

Политика

Атанасов за рапортите, че се е опитвал да вербува военни разузнавачи: Акция по дискредитиране на ПП-ДБ!

Атанасов за рапортите, че се е опитвал да вербува военни разузнавачи: Акция по дискредитиране на ПП-ДБ! - Tribune.bg
Снимка:

„Свидетели сме на организирана и координирана акция по дискредитиране на ПП-ДБ чрез нереформираните службите за сигурност“.

Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на ДСБ и депутат от ПП/ДБ Атанас Атанасов.

Той отново влиза в пререкания със Служба „Военно разузнаване“, които, според медийни публикации е направил опит да превземе, вербувайки един от ръководителите.

„Добре е да се забележи Военно разузнаване с коя сила си взаимодейства в парламента, която иска моя арест - с проруската „Възраждане“. Аз съм арестуван още от Филчев и съм гърмян заек. Не е ме е страх, но е важно да се разбере, че Военно разузнаване се занимава с политическа репресия“, заяви той.

За казуса се разбра от интервю на самия Атанасов пред БНТ, в което се оплака, че заради опитите си да реформира службите е получил „разработка“ на Военното разузнаване срещу него. От последвалото опровержение на Военното разузнаване по-късно излезе, че не военните разузнавачи са „разработвали“ Атанасов, а той тях.

Представлявам о.р. ген. Атанас Атанасов. Последният възнамерява да назначи приближени хора на ръководни постове в службите за сигурност

Според рапортите през юли м.г. двама директори от СВР са били привикани на разговор в кафене „Ларгото“, в центъра на София, до Министерски съвет, от съветника по национална сигурност на премиера Николай Денков-Веселин Марков по поръчка и по инициатива на ген. Атанасов с предложение за кариерно израстване в службата срещу лична лоялност и предоставяне на вътрешна служебна информация.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети