Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атанасов за разговорите с БСП и третия мандат: Радев им го даде, за да се актуализира бюджета

Политика

Атанасов за разговорите с БСП и третия мандат: Радев им го даде, за да се актуализира бюджета

Атанасов за разговорите с БСП и третия мандат: Радев им го даде, за да се актуализира бюджета - Tribune.bg
Снимка:

Тази покана малко ми звучи като призовка, допълни съпредседателят на ДБ

„Трябва да стане чудо, за да може да бъде реализиран мандатът на БСП, при условие, че Слави Трифонов заяви, че няма да даде подкрепа“. Това каза пред БНР Атанас Атанасов съпредседател на „Демократична България“.

„Не може да бъде осигурено мнозинство за съставянето на това правителство и всичко оттук нататък е предизборна кампания, заяви Атанасов и допълни: „Не знам дали ние трябва да участваме в предизборна кампания на БСП. Това е абсурдно. Тази покана малко ми звучи като призовка".  

Ако имаше шанс да бъде съставено правителство, трябваше да направим всичко възможно, включително публични срещи с БСП, за да се търси решение на кризата, отбеляза той.

Според Атанасов президентът е дал последния мандат на БСП, за да е сигурен, че ще има време за актуализацията на бюджета.

„Било е изначално ясно, че няма шанс при третия мандат да се създаде правителство. „Лентата беше отрязана миналата вечер, когато Слави Трифонов даде интервю, тоест Националната телевизия отиде в неговия офис и той заяви, че няма да дадат подкрепа. Там имаше други интересни неща – той каза, че след следващите парламентарни избори правителство трябва да има на всяка цена и призова към смирение. Аз да питам, а защо при този парламент да няма правителство на всяка цена, като те са първа политическа сила и имат председател на НС, получиха най-важните комисии в парламента. Защо сега не?“

Според Атанасов на политическите партии на протеста без никакви преговори и разговори от страна на ИТН е бил сложен на масата „един непригоден състав на Министерски съвет“ и това е „съборило нещата“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати