Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атлантическият съвет пита Радев дали ще вземе отношение по поругаването на Министерство на отбраната

Политика

Атлантическият съвет пита Радев дали ще вземе отношение по поругаването на Министерство на отбраната

Снимка:

Атлантическият съвет на България отправи питане към президента Румен Радев.

Публикуваме го без редакция:

„Господин Радев,

Преди 104 дни протестът се зароди под Вашите прозорци и именно Вие станахте негов идеен вдъхновител, а снощи се изроди в атака с яйца и домати срещу сградата на Министерството на отбраната.

По този начин беше поругана националната ни отбранителна институция  и в частност - българските въоръжени сили!

Недоволството конкретно беше адресирано към министъра на отбраната по повод негова изцяло политическа проява, но потърпевша е системата за отбрана.

Припомняме Ви, че по Конституция (чл. 100, ал.1) именно Вие сте върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

Господин Радев, ще вземете ли отношение по тази вандалска проява, която, независимо от формалния мотив за извършването й, фактически поругава Българската армия и е оскърбление за всички военнослужещи и цивилни служители в системата на Министерството на отбраната?

Ще се разграничите ли от извършителите на този акт на вандализъм?

Като върховен главнокомандващ ще защитите ли честта и достойнството на военнослужещите?

Припомняме Ви, че Българската армия е деполитизирана и според проучванията на обществените нагласи тя остава една от институциите, която се ползва с най-високо доверие.

По време на протеста освен това бяха показвани и самолети играчки, като по този начин се иронизира избора на F-16 и превъоръжаването като цяло. Каква е Вашата позиция и по този мотив от протеста?

Питаме не просто за Вашето мнение, а очакваме от Вас ясна позиция!“  


Коментари (7)

Ал: "Президентите на България и Естония Румен Радев и Керсти Калюлайд са провели днес телефонен разговор. След състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата "Три морета".... двамата са взели решение за отлагане на посещението на българския държавен глава в Естония (19-21.10), като причината била усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма."
И слава Богу! Дано естонците са се усетили, че не трябва да водят пРезидента в логистичния център на НАТО.
Иначе, ковид обстновката отдавна е усложнена.
20.10.2020 12:30 / Отговор
ОТРОВНИЯТ РАДЕВ Е НЕЖЕЛАН!!! -......... НИТО В НАТО, НИТО В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА-ЩЕ ГИ ПРЕДАДЕ НА КРЕМЪЛСКАТА БАНДА......
20.10.2020 12:34
СПЕШНО!...... МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ НАТО, ЗАРАДИ АТАКУВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ СТРАНА НА РУСОФИЛСКИТЕ ПОДРИВНИ ГРУПИ, ИНСПИРИРАНИ ОТ ЮМРУКА НА ЛУМПЕНА РАДЕВ! ПОСЕГНАХА ВЕЧЕ И НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ! -ЧЕРВЕН ТЕРОРИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ......
20.10.2020 12:43
Джедай Тотю Тъпият военен пенсионер е бил в контакт с носител на коронавируса при посещението си в Естония и сега цялата българска делегация е изолирана в хотел в Талин. Ето и един от многото линкове за това - https://www.interfax.ru/world/732260 - защото руснаците са го отбелязали, а нашите медии се ослушват като пръднал селяндур в асансьор!
20.10.2020 13:17
кесо Че как искате Румбата да се разграничи от поругаването на МО след като той самият е изпратил своите лайномети да го омаскарят.
20.10.2020 13:35 / Отговор
Онаниращ шахматист Къде си,шахматисте?Няма те на амбразурата!Нападат любимото ти говедо!
20.10.2020 15:25 / Отговор
Говедото си ти.
20.10.2020 17:37

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още