Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атлантическият съвет: Скандално и брутално искане на Бойко Рашков да уволнява журналисти

Политика

Атлантическият съвет: Скандално и брутално искане на Бойко Рашков да уволнява журналисти

Снимка:

„Това не е просто реваншизъм. Това е реставрация на методи, средства и стил на управление от времето на комунизма. Бившият комунистически следовател Бойко Рашков и настоящ служебен вътрешен министър показа най-грозното лице, което една власт може да има в днешна България“. Това се казва в позиция на Атлантическия съвет по повод казаното днес от Рашков пред БНР.

„Като гражданска организация, гарант на евроатлантическия избор на нашето общество, призоваваме гражданите и журналистическата общност да защитят решително свободата на словото и независимостта на медиите!  Сега, защото утре може да е късно!

Вярваме, че медиите ни ще реагират така, както са правили и в предишни години, когато представители на властта са атакували по подобен начин интервюиращите ги журналисти.

Бойко Рашков прекрачи дебела червена линия. Реакцията на това деяние ще покаже доколко обществото ни има имунен отговор против вируса на диктатурата.

Подобни тежки посегателства против демокрацията и свободата на словото у нас не могат по никакъв начин да бъдат премълчавани и оставяни без отговор!

Настояваме за незабавно публично извинение от страна на Бойко Рашков. Ако не го стори, призоваваме Румен Радев веднага да уволни този служебен министър!“ се казва в позицията на Атлантическият съвет.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още