Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атлантическият съвет: Велислав Минеков вече не е наш член

Политика

Атлантическият съвет: Велислав Минеков вече не е наш член

Снимка:

Жалко, че членовете и симпатизантите на ДБ изпълняват ролята на „полезни идиоти“ в този пъклен кремълски сценарий, казват от АСБ

Единият от „Отровното трио“ -Велислав Минеков, вече не е член на Атлантическия съвет на България. Новината беше съобщена от организацията в социалните мрежи.

„Във връзка с медийни публикации, които ще коментираме по-късно, Ви уведомяваме, че членът на „отровното трио“ Велислав Минеков днес по имейл обяви до всички членове на Атлантическия съвет на България, че напуска организацията! Следователно, считано от днес, той не е наш член“, гласи съобщението.

От Съвета обясняват още, че не е имало възможност да бъде изключен по-рано, тъй като в правилника им няма предвидена подобна възможност.

„Като всеки редовен член на АСБ, проф. Минеков е заявил, при приемането си през март 2018 г. , че споделя целите, Устава и Етичния кодекс на АСБ, както и че ще ги отстоява и спазва. Освен това е декларирал, че не е бил свързан с бившата ДС, каквото е задължителното условие за да се кандидатства за членство в АСБ. Политическите възгледи или партийни симпатии на различните членове са тяхна лична работа. В АСБ членуват свободни хора, които подкрепят различни партии, но огромното мнозинство са безпартийни“, обясняват те.

Освен Минеков, още трима членове и симпатизанти на „Демократична България“, които са били и членове на АСБ, са съобщили своето решение за напускане и вече не са членове.

„Пожелаваме им здраве. Управителният съвет на АСБ и мнозинството от редовните днес членове на Сдружението ни, вече са напълно наясно, че организирания опит за преврат и блокиране на дейността на организацията ни през 2019 г. е бил задкулисно режисиран и основните действащи лица бяха членове на Демократична България. Днес ги виждаме „рамо до рамо“ да крачат на протеста до комунисти, ДС-ченгета и путинисти-русофили. Създаването на ОФ-коалиция около Румен Радев е явно кремълски план, разработен от повече от година и половина време. АСБ устоя на удара и се чисти от хората дошли със скрити намерения и кариерни амбиции за политическа реализация. АСБ не раздава постове и след като не можаха да я превземат отвътре, днес са активни в проекта на Румен Радев и Мая Манолова. Жалко, че членовете и симпатизантите на ДБ изпълняват ролята на „полезни идиоти“ в този пъклен кремълски сценарий за „зачистване“ на евроатлантически елит на България, както се закани преди време руският ген. Решетников, пишат още от АЦБ.  


Коментари (6)

кесо Тия отровно червени комунистически креатури изобщо не са имали място в АСБ. Странно как са се озовали в него. Внедрили са се да борят отвътре омразния им Запад. От "Лубянка" да вземат да си приберат българските Щирлици за "строго съветване".
11.08.2020 21:17 / Отговор
plebs "Освен Минеков, още трима членове и симпатизанти на „Демократична България“, които са били и членове на АСБ, са съобщили своето решение за напускане и вече не са членове."

Манол Глишев и Илиян Василев - Сашо-11, най вероятно.

Путинки провокатори. Искаха да превземат АСБ както превзеха Антикорупционния фронт:
"Faktor.bg притежава протокол от заседание на фондацията от ноември 2018 година. От него става ясно, че председател на съвета е бившият зам. министър на МВР Филип Гунев, а членове са Росен Босев, Илиян Василев и София Разбойникова….“
https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/atakata-s-apartamentite-tragnala-ot-rumyana-bachvarova-i-bivshiya-zam-ministar-na-mvr-filip-gunev
12.08.2020 07:40
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АСБ!!! КОГАТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ ПОЧИСТИ ТАКА, ТОГАВА ВЕЧЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СПЯТ СПОКОЙНО
11.08.2020 21:36 / Отговор
дедо Влайчо До двамата по горе...бързо в спешното на системи,явно е менингит
11.08.2020 22:49 / Отговор
България чака ваксина от Путин. Първата доза ще е за Румен Радев-подкожно, безбикезнено Продължението следва...
11.08.2020 23:07
Жано По-страшен от спин-а, по-опасен от рака,
засега си остава Мунчо Фатмака!
12.08.2020 03:00

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още