Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Атлантическият съвет преди половин година: Радев иска да овладее изпълнителната власт

Политика

Атлантическият съвет преди половин година: Радев иска да овладее изпълнителната власт

Атлантическият съвет преди половин година: Радев иска да овладее изпълнителната власт - Tribune.bg
Снимка:

Церемониалната функция на държавен глава очевидно не му е достатъчна, за да изпълни това, за което е поставен

Атлантическият съвет в България обвини президентът Румен Радев, че иска да овладее изпълнителната власт в страната. Организацията припомня, че са алармирали за подобен риск още преди половин година.

„Отдавна Р. Радев дава индикации, че се стреми да овладее лостовете на изпълнителната власт. Церемониалната функция на държавен глава очевидно не му е достатъчна, за да изпълни това, за което е поставен. Явно не стига и на тези, които инвестираха в избора му за президент. И като политически фактор изобщо. Целта на Радев сега е изпълнителната власт. И затова следва свой тристепенен план“, гласи прогнозата отпреди няколко месеци.

Според Атлантическия съвет ще последва опит за следните няколко стъпки:

Първо, предизвикване на правителствена криза. (Това, по което се работи в момента)

Второ, инсталиране на власт на назначено от него ново служебно правителство.

Трето, в дългосрочен план, реализация на негов собствен политически проект, със свое парламентарно мнозинство (с мандатоносител БСП) и съставяне на редовно правителство.

От друга страна, от началото на своя мандат Р. Радев прокарва проруска политика и защитава интересите на Москва. Неслучайно отдавна настояваме да бъде разследвана евентуална руска намеса в президентските избори в България през 2016 г., категорични са от съвета.

Те се питат дали повишената политическа активност на президента не се дължи на активирането на фактори, които искат да откъснат България от НАТО и ЕС и да я сближат с Русия.

„Дали тези проруски фактори в момента не са силно обезпокоени за бъдещето на руските енергийни проекти за АЕЦ „Белене“ и „Турски поток“? И затова да играят ва банк, за да получат и изпълнителната власт, за да прокарат тези проекти така, както ги предвижда Москва и в ущърб на България? Ще разберем скоро. По делата ще ги познаем. Президентът е ясен“, гласи прогнозата им от февруари.

„Следете внимателно кой ще го подкрепи и така ще разберете кой какъв е в действителност. И кои партии и лидери, обявяващи се за евроатлантически, ще застанат зад президента. Някои вече коленичиха... Сега остава да застанат зад президентския проект, който би могъл да бъде опакован в най-различни благородни форми, включително и като конституционни реформи“, се казва още е плашещо акуратната прогноза.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Атлантическият съвет Не беше ли Ленчето крадлата и Мони Паси с трабанта, ревейки от мъка, че влизаме в НАТО.
01.08.2020 16:35 / Отговор
Злобар роден,злобар умира Ревал си ТИ от мъка,а не от радост,като Паси
01.08.2020 16:54
Комунист роден Убиец умира
01.08.2020 17:11
Ивайло Преди да коментирате, информирайте се!
С. Паси създаде Атлантически клуб преди много години!
Атлантическият съвет е отпреди няколко години и с изявена антикомунистическа и антипутиновска основа!
01.08.2020 20:59
РУМЕН РАДЕВ ЦЕЛИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ! ИСКА НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ДА СЕ КОЛИМ ПОМЕЖДУ СИ, КОЕТО НИКОГА НЕ Е БИЛО! РАДЕВ ПРЕСТЪПИ ВОЕННАТА И ПРЕЗИДЕНТСКАТА СИ КЛЕТВА. ТОЙ НИ НАРИЧА МУТРИ, НАС БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ЕВРОПА(ГЕРБ), А ЕДНА ДУМА НЕ КАЗВА ЗА ДОКАЗАНИ МУТРИ КАТО :ВАСИЛ БОЖКОВ, ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, ПЕЕВСКИ, МАЯ МАНОЛОВА, КОРНЕЛИЯ НИНОВА, ХРИСТО ИВАНОВ, ИВАН КОСТОВ. ЗА КАКВО ВИ СА ТЕЗИ КЪРВАВИ ПАРИ? САМО СЛЕД 2 МЕСЕЦА КОРОНАВИРУС ЩЕ ВИ НАТРЪШКА! ОПОМНЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ! ЖИВЕЙТЕ СИ КРАТКИЯ ЖИВОТ С КЕФ! НЕ РАБОТЕТЕ КАТО ЛУДИ ЗА НЕЩАСТНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ НАСЛЕДНИЦИ!
01.08.2020 16:45 / Отговор
Баба Ани Много вярно,но тъпаците по улиците не го разбират
01.08.2020 17:02 / Отговор
реалист Кой, каквото и да говори, става дума за пари, много пари. Тия на улицата, безплатно не стоят, разбира се стоят за стотинки, но в ход са, вече олигархичните милиони, които Божков успя да канализира и те се вливат в политически джобове, вкл. и президентски. Както, я карат ГЕРБ безпомощно либерално, а и виждам, как "патриотът" Веселинов се върти и лигави пропрезидентски, очаквам скоро, когато договорят 40-те сребърника, Патриотите да изоставят Борисов, "какво значат тук, някакви си идеи, някакъв си ЕС и НАТО" парите не можеш ги спря .
02.08.2020 14:41

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети