Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Аврамова: Наблюдаваме абсолютно нелогични и хаотични действия на министър Комитова

Политика

Аврамова: Наблюдаваме абсолютно нелогични и хаотични действия на министър Комитова

Аврамова: Наблюдаваме абсолютно нелогични и хаотични действия на министър Комитова - Tribune.bg
Снимка:

Притеснително е управлението на служебния министър, защото строителният сектор е структуроопределящ, посочи бившият министър

„Изгледах брифинга на служебния министър Комитова и си направих няколко извода от това, което чух. Първо, наблюдаваме едни абсолютно нелогични и хаотични действия на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството. Министър Комитова не спря ремонтите по пътищата с мотива, че няма финансов ресурс. Ние всички видяхме, че тя уволни назначения от нея председател на УС на АПИ с мотива, че е спрял ремонтите по пътищата и че това не е работа на Агенция „Пътна инфраструктура“, а е работа на МРРБ да осигури финансов ресурс“, посочи народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС и бивш министър Петя Аврамова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Според нея с актуализацията на бюджета такива средства не са предвидени и няма как да бъдат получени от МРРБ.

„В зала на парламентарен контрол се опитах да подскажа на министър Комитова по темата - възлагане над прогнозната стойност на договорите, че има такова юридическо становище, да го поиска от АПИ. Стойността на договорите е прогнозна и в документацията за обществената поръчка е обявено на потенциалните участници, че тази стойност е прогнозна и тя може да бъде надвишавана“, обясни Петя Аврамова.

Тя подчерта, че правителството с премиер Бойко Борисов е имало като приоритет пътищата в държавата, добрата свързаност, развитието на регионите и добрата пътна инфраструктура.

„Ние сме изнасяли информация, че за подобряване на цялата пътна инфраструктура в държавата са необходими милиарди. Никога не сме оставяли строителния бранш, който е структуроопределящ в икономиката на държавата без средства. Мога само по години да ви изброя допълнителните целеви средства към Агенция „Пътна инфраструктура“ с министерски постановления и с актуализация на бюджета", каза още Петя Аврамова.

Тя посочи, че през 2020 година с актуализация на бюджета на АПИ са дадени допълнително 1.409 млрд. лв., 2019 - 984 млн., 2018 - 1.728 млрд.

„Служебният министър Комитова нямаше проблем да предвиди в актуализацията на бюджета такива средства, да отпуши строителния бранш и хората в бранша да получават заплати. За мен вече е притеснително това управление на служебния министър, защото строителният сектор е важен и структуроопределящ сектор в България“, категорична бе Аврамова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети