Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ИТН: Мутрата Радостин Василев заплаши депутатка, че ще ѝ прати хора, ако не напусне НС

Политика

ИТН: Мутрата Радостин Василев заплаши депутатка, че ще ѝ прати хора, ако не напусне НС

Радвам се че този душевен отпадък Радостин Василев вече не е при нас, обяви Тошко Йорданов

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев откровено заплашва депутатка от ИТН, че ще ѝ изпрати хора. За това говори запис, пуснат от партията по време на брифинг в БТА. Колегите на Василев го нарекоха „мутра“ и приложиха като доказателство уловения разговор.

Народната представителка Христинка Иванова е съумяла да запише Василев, който многократно я пита къде точно е и ѝ казва, че идва да я вземе лично, за да отидат на пресконференция. Когато тя не поддава, започва да говори за изпращането на „хора“.

„Как може да слезеш, всички сме тука“, чакаме те, чува се на записа. „НЯМА ама! Идвам да те взема аз лично! Чуваш ли ме Христинче, Христинче слушай ме. Ще стане много голям… Слушай ме, аз не съм предател. Правя го за твое добро“, продължава той и започват обещания.

Малко по-късно сменя тона със заповеден: „Веднага си подавай молбата и напускаш Народното събрание! Защото аз ще ти пратя хора и ще ти я направят молбата… както пише по книгите“, заканва се той.

После обявява, че Иванова е предател:

„Как може такова нещо, беше вкъщи, чу всичко. Това да не ти е някой друг, това е премиерът!“, заявява той и на практика потвърждава информациите, че преговори с Кирил Петков са водени в дома му.

В последвалите увещания следва нов интересен детайл – те нямало нужда да подкрепят ПП, защото вече имало „от другаде подкрепа“. Освен това Василев твърди, че зад него са 8 човека и има още 5, които чакат.

След тези твърдения Василев започва да настоява да знае къде точно е Иванова, за да я види „за 5 минути“. След отказа ѝ заявява:

„Тогава искам утре, ще дойдат хора при тебе да си подадеш молба за напускане на Народното събрание. И ще видиш, че ще го направиш“, завършва заканата и се чува сигнал за край на разговора.

***

„Щастлив съм че подобен отпадък не е при нас вече“, каза Йорданов за напускането от ИТН на Радостин Василев и останалите депутати.

„Кога тези петима получиха прозрение на душевен катарзис, когато Трифонов ги изтегли от  коалицията. Защо не излязоха преди това гордо да се възмутят от Слави Трифонов?”, запита Тошко Йорданов. Според него отцепниците начело с Радостин Василев са „хора алчни за власт“. „Така изглеждат побърканите хора. Това видях и в Мая Манолова, която откачи като влезе в НС. Проблемът на Георги Георгиев, който е с Радостин Василев,   е че искаше да бъде на мястото на Гроздан Караджов”, допълни Йорданов.

„Петима се отцепиха, Слава Богу. Единият се държи като мутра и заплашва една дама. Много е мъжко, много си корав да плашиш жена. На другия проблема на живота му е, че искаше да е министър, ама не е. Другият искаше да назначава хора по държавната администрация“, каза лидерът на ПГ на ИТН, който призна лична отговорност за това, че ги е крепял в партията.

Тошко Йорданов разказа, че е бил предупреждаван за какви хора става въпрос.

„За Василев ми казваха, че не става и че е самовлюбен нарцис. И казваха, че има много съмнителни неща в миналото му и мутри. И аз съм казвал: слухове не искам да чувам. За Радостин, че е близък до Вълка, аз пак: не искам да слушам. Аз нося лична вина, че са там. Това си е моята лична вина – подвел съм останалите колеги, че са читави“, призна Йорданов.

„Кой си ти, да пращаш мутри в най-демократичната сграда на България - Народното събрание, да плашат депутат да си подаде оставката? Кой си ти с гел на косата и с мръсни пари в джоба, обещани от Кирил Петков и Асен Василев“, попита Балабанов.

„Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението  си доказаха, че са предатели. Истината, е че бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. Ние заставаме пред вас с лицата си, за да ви запознаем с факти. Подложени сме на натиск от мутри. Мутрата Василев говори един час”, заяви Балабанов по повод отцепниците от ИТН.

По думите на Балабанов Кирил Петков  си позволява да управлява еднолично.

„Държавата е пред фалит, а българската история е на ръба да бъде предадена. Предателството на българската история тежи независимо дали е написана на салфетка или е в документ с гриф строго секретно. Петков води няколко месеца политика да предаде България, каза още Балабанов. Каня Петков на детектор на лъжата, за да видят всички как изглежда предателството на интересите на България, добави Балабанов.

Гроздан Караджов каза, че това, че МРРБ е едва ли не разковничето, е фалшив повод и теза, която се тиражира от премиера Петков от първия ден, когато разбра, че дните на правителството са преброени. „Той насочи агресията си към мен и изговори куп лъжи, каза Караджов. Тези лъжи бяха потвърдени от пресконференцията преди малко, посочи още той.

„Недоумявам, защо след като всички са виждали толкова злоупотреби, не ме  дадоха до сега на прокуратурата или на МВР и ДАНС, които са в техните ръце, защо чакаха да чуят, че се прекратява тяхното седене във властта”, запита Гроздан Караджов.

Николай Радулов громи промяната, а сега се е наредил при Радостин Василев. Ние сме седнали тук и говорим с факти. А при тях - нито един факт. Подписахме коалиционно споразумение с ПП в името да се махне лошото в България. За съжаление създадохме нещо още по-лошо. Не сме създавали споразумение с ДБ и БСП. Какво констатира г-н Трифонов - националното предателство за Северна Македония и това, че в държавата няма вече пари”, поясни Балабанов.

Балабанов подчерта, че парламентарната група на ИТН е била заплашвана от Лена Бориславова.

„Имаше заплаха от Лена  Бориславова да се кротнем по медиите, за да не отвърже нейните депутати. Въпросът е те кучета ли са, на синджир ли са, тя ли задава дневния ред на Народното събрание”, попита Балабанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати