Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Балабанов: Не вярвам на Кирил Петков, трябва да чуем службите за отзованите руски дипломати

Политика

Балабанов: Не вярвам на Кирил Петков, трябва да чуем службите за отзованите руски дипломати

Балабанов: Не вярвам на Кирил Петков, трябва да чуем службите за отзованите руски дипломати - Tribune.bg

„Това е поредното самосиндикално решение на предишния министър-председател . Още по време на посещението ни в Украйна той даде тази идея да изгоним руски дипломати и тогава ние му зададохме въпроса, какви са основанията. Тогава Кирил Петков натърти, че е хубаво да ги махнем. Ние  казахме какво е мнението на външно министерство и дали имаме данни, че тези хора наистина са шпиони, ако службите излязат и кажат, че са шпиони няма нищо по-прекрасно от това да бъдат отзовани. Проблемът е в подхода на министър-председателя, самосиндикалният подход е проблемът при Кирил Петков”. Това заяви Станислав Балабанов от ИТН пред журналисти в Народното събрание.

Балабанов сравни отзоваването на дипломатите с ареста на Бойко Борисов и с това, че  никой не знаел за предприетите от Петков действия.

 „Снощи коалиционните партньори не знаеха, че е взел такова решение. А какъв е отговорът на БСП, не станаха ли много червените линии за тях? Те казаха, че нямали комуникация в коалицията, заради нас, а сега излиза, че не знаят, какво ще прави един премиер в оставка”, допълни той.

Балабанов попита, защо Кирил Петков точна сега е решил да отзове руските дипломати, а не месец по-рано.

„Идеята  му беше да ги махнем всички, ей така, не е конкретизирал точна цифра. Водили сме разговор и след това на коалиционни съвети на които той е казвал, че има информация от службите.  Точната информация за службите е за по-малък брой хора. Има документи и секретна информация в която има точна бройка, но тя не е за 70човека. Важно е да чуем службите, защото нямам доверие на министър-председателя, ако те гарантират, че 70 човека са шпиони да си ходят още днес”, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети