Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България и Кипър може да разработят съвместен туристически продукт

Политика

България и Кипър може да разработят съвместен туристически продукт

България и Кипър може да разработят съвместен туристически продукт - Tribune.bg
Снимка:

Ние изпитваме голяма благодарност към България, каза Димитрис Силурис

България и Кипър могат да предлагат съвместен туристически продукт, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева след срещата с кипърския си колега Димитрис Силурис, цитирана от БГНЕС.

Силурис е на официална визита у нас начело на парламентарна делегация, а двамата с Караянчева разговаряха за добрите политически и парламентарни отношения, които двете страни са изградили и подържат през годините. На разговора са обсъдени евентуални споразумения между България и Кипър в различни направление - туризъм, земеделие, наука, образование и култура.

„Ценим доброто взаимодействие, което имат България и Кипър, както и подкрепата в различни организации. Говорихме и за активно парламентарно сътрудничеството, което може да задълбочим повече. Можем да си бъдем полезни в различни политики“, подчерта Караянчева.

Председателят на българския парламент припомни и че Кипър е била сред първите държави, ратифицирали договора за присъединяване на България към ЕС.

От своя страна председателят на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис също потвърди традиционно отличните отношения между Кипър и България и подчерта, ще страната му ще работи за тяхното задълбочаване. „Ние изпитваме голяма благодарност към България за времето след турското нашествие, когато България даде хляб и работа на хиляди кипърски граждани, изгубили къщите си. Това, което Кипър днес предоставя като възможност за трудова заетост за български граждани е най-малката отплата за това, което е направила България за нас в миналото“, отбеляза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети