Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България не подкрепя санкциите срещу Русия за вноса на газ

Политика

България не подкрепя санкциите срещу Русия за вноса на газ

България не подкрепя санкциите срещу Русия за вноса на газ - Tribune.bg
Снимка:

На днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи беше поставен въпросът за санкции срещу Русия по отношение на вноса на петрол, но единна позиция няма. България на този етап не подкрепя тези санкции, заяви пред български журналисти министърът на външните работи Теодора Генчовска, съобщава БТА.

По нейните думи има няколко насоки, които е възможно Европейският съвет да последва при взимане на решение за санкциите. Министърът поясни, че днес е било обсъдено възможно разширяване на санкциите по отношение на руски олигарси, както и изключване на всички руски банки от системата за международни преводи SWIFT.

Министър Генчовска отбеляза, че днес е обсъждано предстоящото възстановяване на Украйна и необходимата подкрепа от ЕС. Министърът на отбраната Драгомир Заков, който също участва в днешното заседание, добави, че Украйна ще има нужда от подкрепа и след края на войната.

В отговор на въпрос за доставката на въоръжение за Киев от нашата страна Заков посочи, че България помага по много други начини. Има много други начини, по които може да се помага и те не са по-малко важни, каза той.

Всяка отделна държава решава как ще помага, по какъв начин, с какви средства. Ние сме помагали на Украйна в миналото, включително с несмъртоносни оръжия и средства, уточни Заков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети