Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. България се отказва от дългосрочни доставки от "Газпром"

Политика

България се отказва от дългосрочни доставки от "Газпром"

България се отказва от дългосрочни доставки от Газпром - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се отказва от доставки на природен газ от "Газпром", съобщи БНР.

Според министъра на икономиката целта на служебния кабинет е да получи количествата по вече съществуващия договор с руската компания:

"Завой към Русия би било, ако седнем да преговаряме за дългосрочен договор с тях. Договорът свършва на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по договор тази зима да сме още по-спокойни и най-вече цената ни да е по-добра".

Водят се преговори за бартер на електроенергия срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов. По думите му по-късно днес ще има среща с енергоемки компании по тази тема. На въпрос докъде са преговорите за допълнителни количества азерски газ, Стоянов отговори:

"Силно се надявам, работим по въпроса. Имаме и други идеи за бартери. Отново имам днес разговори с български компании, които са с енергоемки производства, тепърва там се очакват новини, но има технически детайли, които трябва да бъдат изчистени".

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети