Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Банов за блокадите в София: Това не е протест, а рекет

Политика

Банов за блокадите в София: Това не е протест, а рекет

Банов за блокадите в София: Това не е протест, а рекет - Tribune.bg
Снимка:

Ако държавното управление се поддаде на рекет, това означа, че всяко следващо ще може да се поддаде

„Не мога да правя прогнози дали кабинетът ще изкара до края на мандата или не. Протестът е нещо същностно, което е свързано с демокрацията. Няма демокрация без възможност да изразиш своето мнение. То е ценно за демокрацията”, заяви пред Нова ТВ министърът на културата Боил Банов.

Според него, когато излизат хора, за да протестират, управляващите, ако са достойни за местата си, трябва да разберат всяка група протестиращи и какво ги е накарало да протестират.

„Това е важно и ключово. Мисля, че аз и всичките ми колеги го разбираме и активно работим в тази посока. Коренно различен е въпросът с това някакви хора да блокират кръстовища. Това не е протест, това е рекет. Няма държава, която да се поддава. Не защото е голям проблем дали Борисов ще си тръгне, а защото ако държавното управление се поддаде на рекет, това означа, че всяко следващо ще може да се поддаде. Това означава, че всеки, който не е доволен от управлението на държавата, може да блокира кръстовища, това не е редно”, заяви Банов.

3000 свободни артисти ще бъдат подпомогнати с близо 12 млн. лв.

Според него някои искания на протестиращите са основателни. Проблемът им бил, че исканията не са формулирани, а многопланови.

Относно средствата, които ще се отпускат на свободните артисти, Банов обясни, че по време на извънредното положение са дадени 7 млн. лв. В България свободните артисти са около 3000 души.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

кесо Добре че поне един член на управляващите намери смелост да нарече нещата с истинските им имена, че това което вършат червените превратаджии по улиците и кръстовищата е рекет. Но това трябваше да направят лидерите на коалицията - Борисов, Каракачанов и Симеонов. Явно от всички само министърът на културата има необходимото политическо мъжество, останалите начело с лидерите се свиват като мишки и мънкат някакви безсмислици.
02.08.2020 10:57 / Отговор
Ало, Банов не е ли арестуван за злоупотреби?
02.08.2020 11:23
На ало Банов до празната глава Аргументи и факти!Другото,което ти и себеподобните ти ползвате е само измислици и компромати!Прав ли е или не е?Теб това,просто не те интересува!Празнотата между ушите ще те унищожи скоро!
02.08.2020 13:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати