Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БАЗ към Борисов: Благодарим Ви за отношението към малкия и среден бизнес

Политика

БАЗ към Борисов: Благодарим Ви за отношението към малкия и среден бизнес

БАЗ към Борисов: Благодарим Ви за отношението към малкия и среден бизнес - Tribune.bg
Снимка:

Сред основните ни приоритети е изсветляването на сивия сектор в българския бизнес, уверяват от БАЗ

„Като председател на Българската Асоциация на Заведенията (БАЗ) бих желал от свое и от името на организацията, която представлявам, да Ви благодаря за отношението, което демонстрирате към исканията на малкия и среден бизнес. Благодарение на личната Ви намеса бе стопирано въвеждането на спорните текстове в наредба Н-18 и стартира реален диалог между бизнеса и държавата.“ Това пише в позиция, изпратена от председателя на БАЗ Ричард Алибегов до премиера Бойко Борисов.

По-рано днес Борисов съобщи, че промените в Наредба Н-18 няма да влязат без пълно одобрение от бизнеса. Министър-председателят подчерта, че премахването на сивия сектор трябва да се случи, но това не трябва да се отрази на бизнеса.

„Очаква ни много работа, но след Вашето нареждане текстовете да не влизат в сила, докато не бъде постигнат консенсус, можем далеч по-спокойно да се фокусираме върху прецизирането им. От своя страна ние Ви уверяваме, че сред основните ни приоритети е изсветляването на сивия сектор в българския бизнес. Това е проблем и за всички нас, които работим и плащаме заплати и данъци в България“, пишат от БАЗ.

Алигеров допълва и благодарност към министъра на финансите господин Владислав Горанов и ръководството на НАП за организираните дискусии. „Вярваме, че добрата работа между нас ще продължи“, посочва той.

И допълва:“Многократно сме заявявали, че не сме ангажирани политически и нямаме политически искания. За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Смятаме обаче, че когато се вземат реални решения за решаване на поставените от нас проблеми това трябва да бъде оценено. Надяваме се възможно най-скоро да стигнем до конкретни резултати, които да Ви представим.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети