Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Беглите познания на Промяната: Асен Василев не знае, че в България има паметници на хан Аспарух и цар Симеон

Политика

Беглите познания на Промяната: Асен Василев не знае, че в България има паметници на хан Аспарух и цар Симеон

Беглите познания на Промяната: Асен Василев не знае, че в България има паметници на хан Аспарух и цар Симеон - Tribune.bg
Снимка:

От „Продължаваме промяната” за пореден път показват бегли познания за страната ни. Този път бившият вицепремиер Асен Василев категорично заяви, че в България няма паметници на хан Тервел, Аспарух и Крум, както и на цар Симеон.

„Докато обикалях страната в този последен месец, знаете ли какво ми направи впечатление? Нямаме паметник на хан Аспарух, нямаме паметник на хан Крум, на хан Тервел, на цар Симеон, защо нямаме паметници на най-великите държавници, които сме имали?”, попита Асен Василев на предизборно събитие.

Кратка проверка на Tribune.bg обаче показа, че това изобщо не е така. През 2018 година в Свети Влас бе открит първият в държавата ни паметник на хан Тервел. Монументът е дело на скулптора Петко Йорданов. В Добрич пък се намира най-големият паметник на хан Аспарух, който е открит през 1981г., негови паметници има още в Исперих, Варна и Стрелча.

През 2017г. пък в Иваняне, близо до София бе поставен и първият скулптурен монумент на цар Симеон Велики. Паметникът е дело на скулптора Красимир Ангелов и се издига по инициатива и с дарение на д-р Милен Врабевски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати